Loui Erikssonist võib saada kolmas Sedin

Lase jalga, Scott Hartnell, meil on uus kolmanda Sedini kandidaat. Suvel Vancouver Canucksiga kuueaastase lepingu teinud Loui Eriksson on vendade Sedinidega kiirelt leidnud suurepärase koostöö ja üheskoos loodetakse maailmakarikal näidatud klapp kanda üle klubimängudele.

(foto: Getty Images)
Eriksson piirdus maailmakarikal küll vaid ühe väravaga, ent ta oli Sedinide kõrval kolme tabamusega üks kontrollkohtumiste parimatest. Uus NHL-i hooaeg algab karjääri teise 30 väravaga aasta pealt ning oodata on uusi suuri numbreid.

"Nad on väga targad mängijad. Nad teavad täpselt, kus kohas nad jääl on ja nad on kogu elu koos mänginud. See teeb asja lihtsaks," on Eriksson maininud oma uute kolmikukaaslaste kohta.

31-aastane rootslane skooris Canucksi särgis neljapäeval oma esimesed kaks väravat ja mõlema juures oli Sedinide käsi mängus. Esimese puhul suunas ta sisse Danieli pealeviske.


Teise juures tekitas Henriku sööt segaduse, mille Eriksson ära kasutas.


"Olen nende vastu mitmeid kordi mänginud, seega tean, kuidas tegutsema pean," rääkis Eriksson oma sobivusest Sedinidega. "Pean avanema ja neid võimalikult palju aitama. Mulle on alati meeldinud mängida mängijatega, kes suudavad litri sinuni toimetada. Neile ei meeldi seda väga hoida. Nad teevad peeneid sööte, mida on raske kaitsta."

Mõlemad Sedinid on Erikssoni võrrelnud Alex Burrowsiga, kellega mõned aastad tagasi moodustati liiga üks ohtlikumaid kolmikuid. Hooajal 2009/10 aidati ta 35 värava ja 67 punktini. Erikssoni tippmargid on 36 väravat ja 63 punkti. Võimalik, et neid numbreid õnnestub nüüd parandada.

"Kohe alguses oli aru saada, et ta teab, kuhu liikuda. Sinna, kus õiged kohad olid, kuhu me litrit soovisime panna. Oleme klappinud kohe algusest peale," on Henrik kiitnud.

Meeskonna kapten lisas ka, et kokku jäämiseks peavad kõik häid tulemusi näitama. Vähemalt alguses pole sellega probleeme olnud.

Kommentaarid