Crosby alustas väravaga, Penguins haaras 0-2 seisust võidu

Sidney Crosby oli läinud ööl Pittsburgh Penguinsi koosseisus tagasi ja loomulikult alustas ta oma hooaega väravaga. Pingviinid ronisid välja 0-2 kaotusseisust ning alistasid Florida Panthersi. Crosbyl on nüüd karjääri jooksul vigastuspausilt tulles koos playoffidega 16 mängu peale kirjas 19 silma (9+10).

(foto: Fred Vuich/AP)
Sid the Kid oli täpne teise kolmandiku 14. minutil, mil Penguins realiseeris ülekaalu olukorra. Kapten käivitas tagasituleku. Panthers oli Reilly Smithi ülekaalu värava ja Mark Pysyki tabamusega asunud 2-0 juhtima.

"Enamjaolt oli see meie poolt hea esitus, eriti esimesed kaks kolmandikku," rääkis Panthersi peatreener Gerard Gallant pärast mängu. "Minu hinnangul mängisime kõvasti ja väga hästi, aga siis lasime seisu käest."

Penguins, kelle koosseisus oli tagasi ka Matt Murray, viigistas viimase kolmandiku alguses tänu Carl Hagelini tabamusele ja võiduvärav läks perioodi keskel Eric Fehri nimele.

Panthers sai viimasel kolmandikul kirja ligi pooled (10) oma 22-st pealeviskest, aga kodumeeskonna rongi ei suudetud siiski peatada. Mike Sullivani hoolealused lõpetasid samuti 22 üritusega. Neist neli tulid Crosbylt.

"Olen rõõmus, et sain naasta ja oma esimeses mängus osaleda, loodetavasti saan kogu ülejäänud hooaja murevabalt mängida," lausus #87 oma hooaja debüüdi järgselt.


Pantrid lahkusid viimase 17 külaskäigu jooksul 15. korda Pittsburghist kaotusega.

Teised kohtumised

Boston Bruins 0 - 5 Minnesota Wild (tipphetked)

P.K. Subbani noorem vend Malcolm sai teist korda NHL-is jääle, aga see mäng lõppes Bruinsi väravasuul samamoodi nagu esimene - enne matši lõppu vahetati ta välja. 22-aastane puurilukk lasi 16 pealeviskega kolm tükki. Neli külaliste väravatest tulid teisel kolmandikul. Jason Zucker (1+2) ja Joel Eriksson Ek (kõik söödud) olid osalised kolme tabamuse juures. Devan Dubnyk teenis 27 tõrjega karjääri 20. puhta paberi.

New Jersey Devils 5 - 3 Arizona Coyotes (tipphetked)

Oliver Ekman-Larssoni kaks kolli kustutasid viimasel kolmandikul kodumeeskonna kaheväravalise eduseisu, aga tänu Travis Zajaci kahele tabamusele pressiti siiski kena võit välja. John Hynesi satsi oli eelnevate kohtumistega kokku skoorinud vaid kaheksa väravat.

Philadelphia Flyers 4 - 3 (KV) Buffalo Sabres (tipphetked)

Flyers mängis end võidule 0-3 kaotusseisust. Kõik väravad tehti viimasel kolmandikul ja kõik tulid ka ülekaalust. Tagasituleku algatas karjääri esimese tabamusega Travis Konecny. Kahe peale kokku realiseerisid meeskonnad kaheksast ülekaalu võimalusest viis. Flyers suutis viimati viimase kolmandiku kolmeväravalise tagasituleku toel võita 2013. aastal.

Toronto Maple Leafs 3 - 7 Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Näiliselt alati kodukandi klubi masendav Steven Stamkos pani kaks avakolmandiku kolli ning lisas neile ka kaks väravasöötu. Nelja punktiga lõpetas ka Nikita Kutšerov (1+3). Mike Babcock ärritus enne mängu väravavahtide teemat torkiva ajakirjaniku peale, aga iroonilisel moel olid taas probleemid postide vahel. Frederik Andersen lasi seitse tükki 24 pealeviskega (tõrjed 70.8%)


Detroit Red Wings 4 - 2 Carolina Hurricanes (tipphetked)

Red Wings jõudis viimase 18 Hurricanesi vastu peetud kodumatši jooksul 14. võiduni. Thomas Vanek oli taas resultatiivne jaa kaks tükki tuli eelmisel nädalal karjääri esimeses kakluses osalenud Dylan Larkinilt. Jeff Blashilli meeskond on kodus võitnud kõik neli mängu. Viimati alustati Joe Louis Arenal sedamoodi hooajal 2003/04.

St. Louis Blues 1 - 4 Calgary Flames (tipphetked)

St. Louisis seitse mängu järjest kaotanud Flames jõudis võiduni tänu endise Bluesi puurivahi Brian Elliotti pingutustele. Pärast kohutavat algust uue klubi eest teise järjestikuse võidu teeninud väravavaht tegi 23-st tõrjest 12 viimasel kolmandikul.

Dallas Stars 3 - 2 Winnipeg Jets (tipphetked)

Stars, kelle mitu ründemeest on hetkel laatsaretis, pikendas Jetsi vähemalt kolme endale lastud väravaga seeria kaheksa mängu peale. Kogu kohtumine oli kodumeeskonna kontrolli all. Jets sai seisu tasavägiseks alles kümme sekundit enne lõppu.

Vancouver Canucks 0 - 3 Ottawa Senators (tipphetked)

Tänavu endale esimest korda vähem kui kaks lasknud senaatorid võidutsesid Ryan Dzingeli vedamisel. 24-aastane ründaja skooris kaks tükki. 22 tõrjet teinud Craig Anderson sai oma karjääri 34. puhta paberi.

San Jose Sharks 2 - 1 (LA) Anaheim Ducks (tipphetked)

Õhtu, mille käigus Sharks austas oma kunagist legendaarset kaitsjat Dan Boyle'i, lõpetati lisaajal teise kaitsemehe Marc-Edouard Vlasici poolt. Ducks suutis mängus püsida vaatamata sellele, et pealevisetega jäädi lõpuks alla 20-36. Kogu liigas valitsev väravavahtide vigastuskriis jätkus, kui Jonathan Bernier pidi juba pärast avakolmandikku külaliste postide vahelt lahkuma.

Los Angeles Kings 3 - 2 (LA) Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Kaks korda kaotusseisust välja tulnud Kings võidutses tänu Alec Martinezile, kes viimase kolme mängu jooksul teise lisaajaväravani jõudis. Pärast kolme kaotusega alustamist on Kings võitnud kolm järjest. Need kõik on tulnud aga alles pärast normaaalaega.

Kommentaarid