Abikaasa vähidiagnoosi tõttu pausi teinud Anderson naases nullimänguga

Craig Andeson, kes eelmise nädala keskel ootamatult meeskonnast lahkus, oli pühapäeval Ottawa Senatorsi väravas tagasi ja näitas väga head minekut. Ameeriklane tegi Edmonton Oilersi vastu oma karjääri 35. nullimängu vaid mõned päevad pärast seda, mil klubi teatas, et Anderson jääb abikaasa vähidiagnoosi tõttu teadmata ajaks eemale.

(foto: tsn.ca)
Connor McDavid & Co õnnestus kuivale jätta 37 tõrjega, millest 18 tulid viimasel kolmandikul. Tegu on 35-aastase Andersoni teise järjestikuse puhta paberiga. Teisipäeval jättis ta Vancouver Canucksi 22 tõrjega nulli peale.

"See, kuidas ta sellises olukorras suutis mängida, väärib suurt austust," mainis Oilersi puurivaht Cam Talbot pärast mängu. "Tegu on mõeldamatu olukorraga. Ma isegi ei kujuta ette, mis tal peast läbi käis. Ma ei tea, kas ma ise oleksin selleks võimeline."

Alates 2010. aastast abikaasa Nicholle'iga abielus olev Anderson, kes on kahe lapse isa, valiti loomulikult kohtumise parimaks mängijaks ja ta teenis ka Talbotilt selle eest aplausi välja.


Senators võitis mängu Mike Hoffmani ja Bobby Ryani tabamustest. Viimast, pool minutit enne lõpusireeni tühja väravasse tehtud tabamust, tähistas Anderson nagu enda oma.


Oilers on nüüd kodus senaatoritele kolm mängu järjest ja viimasest kaheksast seitse kaotanud.


Vaatamata Andersoni eelmise nädala kahele nullimängule on Senators jätkuvalt liiga halvimate kaitsemeeskondade hulgas. Endale on keskmiselt lastud 3.13 väravat.

Teised kohtumised

Winnipeg Jets 1 - 3 Buffalo Sabres (tipphetked)

Sabresil jäi 15 minutit puudu teisest järjestikusest nullimängust. Nikolaj Ehlers rikkus ära haigevoodist naasnud Robin Lehneri seljataguse. Kahe tabamuse eest hoolitses Kyle Okposo, kes kahekordistas oma hooaja saagi.

Detroit Red Wings 2 - 5 Florida Panthers (tipphetked)

Pantrid võidutsesid Colton Sceviouri juhtimisel. Suvel vabaagendina Dallasest ülekolinud ründajast sai läbi aegade esimene Panthersi mängija, kes Red Wingsi vastu kübaratriki teinud. Ja see polnud ka tavaline kübar. Üks läks ülekaalust, üks tasakaalust ja üks vähemusest. Väravate kõrvale mahtus ka üks sööt.


Carolina Hurricanes 3 - 4 Philadelphia Flyers (tipphetked)

Flyers pidi kaks korda kaotusseisust välja tulema, kuid sai siiski kaks punkti kätte. Võiduvärav tuli Brandon Manningult, kes sai samaga hakkama ka meeskondade hooaja esimeses vastasseisus. Ühe sööduga sai Victor Raskist läbi aegade teine Hurricanesi mängija, kes aastat kaheksamängulise punktiseeriaga alustanud. Claude Giroux pikendas 1+1'ga enda ja ühtlasi hetkel kogu liiga pikima seeria üheksa mängu peale.

New York Islanders 5 - 1 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Leafs on tänavu mitmeid häid asju teinud, aga karmiks tõsiasjaks on see, et võõrsilt on kirjas vaid kaotused ja viimati juhtus hooaja esimese kuue välismängu puhul nii aastal 1991. Islandersil jäid vaid kuus väljakumängijat punktideta ning Thomas Greissi puhas paber määriti alles viimase kolmandiku alguses.

New York Rangers 6 - 1 Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Endine Rangersi kapten Ryan Callahan oli Lightningu koosseisus tagasi ning uisud pani uuesti alla ka Nikita Kutšerov, aga pärast väravateta lõppenud avakolmandiku tehti külalistele korralikku kummituba. Selle käigus jõudis Michael Grabner oma karjääri kolmanda kübaratrikini ning Ryan McDonaghst sai pärast Brian Leetchi esimene Rangersi kaitsemees, kes söötupunktidega pannud kokku seitsmemängulise seeria. Jon Cooperi hoolealused said auvärava alles kolm ja pool minutit enne lõppu, mil Steven Stamkos ülekaalust oma hooaja kuuenda tegi.

Chicago Blackhawks 3 - 0 Los Angeles Kings (tipphetked)

Chicagos nähti mitmeid asju, mida polnud senise hooaja jooksul veel nähtud - Jonathan Toewsi värav, Corey Crawfordi nullimäng ja kohtumine, kus meeskond ei lasknud mitte ühtegi ülekaalu väravat. Nulliti ära kaks Kingsi üritust. Enne kohtumist austati hiljuti 500. väravani jõudnud Marian Hossat. Mängu käigus läks kirja ka juba karjääri 502. tabamus.


Calgary Flames 1 - 3 Washington Capitals (tipphetked)

Marcus Johansson skooris teist mängu järjest kaks tükki ning katkes Flamesi kolmemänguline võiduseeria. Glen Gulutzani meeskonnal algab nüüd seeria, mille käigus järgmisest 15-st kohtumisest 11 on võõrsil.

Kommentaarid