Penguins võitis Philadelphias üheksa väravaga thrilleri

Kui kaks Pennsylvania osariigi rivaali Philadelphia Flyers ja Pittsburgh Penguins kokku lastakse, siis ei ole kunagi tulemas lihtsalt üks niisama mäng. Alati suudavad üksteist põlgavad naabrid midagi meeldejäävat pakkuda. Nii ka seekord. Penguins võitis Philadelphias üheksa väravaga thrilleri 5-4.

(foto: zimbio.com)
Kui kodumeeskond Jakub Voraceki ja Wayne Simmondsi väravatest 2-0 ette läks, näis et vastasseisu pikemat aega domineerinud Flyers nopib järjekordse võidu, aga avakolmandiku lõpuks olid juba pingviinid ees. Sidney Crosby jätkas oma resultatiivset hooaja algust ning skooris seekord lausa kaks tükki ja nende järel tuli 3-2 tabamus Matt Cullenilt.

Mängu pöörangu toonud väravad sündisid 55 sekundi sees. Flyersil oli vaid korra ajaloo jooksul selline äpardus juhtunud, et 55 sekundi või vähemaga lastakse kolm tükki. See oli 1991. aastal New Jersey Devilsiga mängides.

Kaheksa õhtu jooksul viiendat korda mänginud võõrustajate allakäik jätkus teise kolmandiku keskel, kui Jevgeni Malkin oma hooaja neljanda väravaga hakkama sai.

Pärast avakolmandikku Steve Masoni välja vahetanud Flyers suutis aga siiski neljast järjestikusest vastasmeeskonna väravast kosuda. Teisel kolmandikul oldi pealevisetega 15-5 üle ja viimaseks perioodiks saadi mäng viiki. Claude Giroux pani ülekaalu värava ja Voracek toimetas oma teise tabamusena Marc-Andre Fleury selja taha karistusviske.

Mängu lõpuks oli Flyers pealevisetega üle 42-27 ja igal teisel päeval, või vähemalt kolmandal, saaks sellise ülekaaluga võidu kätte, aga mitte sel korral. Mängu otsustas viimase kolmandiku keskel Malkini teine tabamus, mis ühtlasi tema karjääri 300. värav.

Crosby ja Malkin skoorisid viimati samas mängus kaks kolli 2010. aastal. #87 on oma hooaja esimese kolme mänguga korjanud viis punkti (4+1).


Pärast hooaja esimest kohtumist peab järgmist naabrite vahelist heitlust päris kaua ootama. Järgmisena kohtutakse 25. veebruaril Pittsburghis.

Teised kohtumised

Buffalo Sabres 3 - 0 Florida Panthers (tipphetked)

Oma eelmises mängus kuivale jäänud Sabres suutis nüüd ise vastasmeeskonda samaga kostitada. Anders Nilsson jõudis 33 tõrjega karjääri teise puhta paberini. Viimasest kuuest mängust viienda kaotanud Panthers lasi Roberto Luongoga kolm tükki 25 pealeviskega.

New Jersey Devils 3 - 1 Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Adam Henrique jõudis oma 100. väravani ning külalised lubati tabloole alles viimase kolmandiku alguses. Nikita Kutšerovita mänginud Lightning oli lõpuks pealevisetega 33-23 üle, aga Cory Schneiderit, kes tänavu seni vaid korra lasknud üle kahe värava, korralikult ohustada ei suudetudki.

Detroit Red Wings 0 - 1 Boston Bruins (tipphetked)

Tuukka Rask oli Bruinsi väravasuul tagasi ning külalised võitsid jalgpallimängu Tim Schalleri väravast. Rask tegi karjääri 31. nullimänguks 24 tõrjet. Teist mängu järjest Thomas Vanekita olnud Red Wings kaotas tänavu kodus esimest korda.

Montreal Canadiens 2 - 1 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Kuna Red Wings põrus, siis kuulub nüüd ainuisikuliselt liiga pikim aktiivne võiduseeria Canadiensile. See venitati seitsme peale viimasel kolmandikul Shea Weberi klassikalise ülekaalu väravaga. Canadiens on nüüd kaheksandat korda ühe vastase alistanud 11 korda järjest.


St. Louis Blues 1 - 0 Los Angeles Kings (tipphetked)

Selle jalgpallilahingu lahendas Jaden Schwartz. Enne seda tabamust olid Bluesi ründajad olnud üle 169 minuti kuival. Jake Allenile läks karjääri 12. nullimäng 27 tõrjega.

Minnesota Wild 4 - 0 Dallas Stars (tipphetked)

29 tõrjet teinud Devan Dubnykist sai Wildi ajaloos esimene puurilukk, kes pannud kokku kolmest järjestikusest nullimängust koosneva seeria. Neli väravat saadi Kari Lehtoneni vastu vaid 15 pealeviskega.

Arizona Coyotes 2 - 3 Colorado Avalanche (tipphetked)

Avalanche mängis endale 0-1 kaotusseisust võidu välja Matt Duchene'i kahe värava toel. Seni kõigis kohtumistes vähemalt kolm väravat lasknud Coyotes saab rõõmustada selle üle, et meeskonna viimased seitse väravat on kõik tulnud erinevate mängijate poolt.

Vancouver Canucks 2 - 5 Washington Capitals (tipphetked)

Nelja järjestikuse võiduga alustanud Canucks kaotas viienda järjest, kuna Marcus Johansson osutus peatamatuks. 26-aastane rootslane lõpetas 2+1'ga. Capitals vältis sellega kolmemängulist kaotuste jada, mis tuli viimati 2015. aasta veebruaris.

San Jose Sharks 4  - 1 Nashville Predators (tipphetked)

Predators lasi kaheksa mängu peale seitsmendat korda mängu avavärava ning esimese võõrsilvõidu otsingud jätkuvad. Sharks on samal ajal kodus kaotuseta. Martin Jones pole kodupubliku ees ühtegi korda üle ühe lasknud.

Kommentaarid