Sabres jahutas Oilersi maha

Hooaega kahe kindla võidu ja iga nurga alt väravate tegemisega alustanud Edmonton Oilers kolmeni seeriat venitada ei suutnud. Connor McDavid & Co jahutati maha külla tulnud Buffalo Sabresi poolt, keda vedas 6-2 võidumängus karjääri esimese nelja punktiga esituseni jõudnud Ryan O'Reilly.

(foto: Jason Franson/The Canadian Press)
O'Reilly'l oli varasemast kirjas üheksa kolme punktiga mängu, kuid kordagi polnud õnnestunud ühte oma kontole veel lisada. Nüüd aga tuli see 2+2'ga ära. Väravate hulka mahtus ka üks parkimisplatsilt tehtud koll.


25-aastane tsenter tähistas ühtlasi oma ilusa esitusega karjääri 500. mängu.

Veider väljaku keskelt tehtud tabamus jäi ka kohtumise võiduväravaks. Sabres ronis kiirelt 2-0 ette, kui Kyle Okposo debüüdil väravani jõudis ja O'Reilly oma esimesega hakkama sai, ent enne avakolmandiku lõppu jõudsid võõrustajad viigini. Täpsed olid Benoit Pouliot ja Milan Lucic

Teisel perioodil oli Oilers pealevisetega 11-6 parem, kuid väravaid tegid vaid külalised. O'Reilly teisele lisas enda esimese Brian Gionta.

Neljanda järel vahetas Todd McLellan ka väravavahti, aga Cam Talbot sai jalga puhata vaid veidi üle kümne minuti, kuna varukinnas Jonas Gustavsson pidi vigastuse tõttu mängust lahkuma. Talbot aga ei naasnud teravama ja nii purjetas Sabres lõpuks suure võiduni. Viimase kolmandiku alguses tegi meeskonna kapten Gionta oma teise ja sihile jõudis ka Matt Moulson.

"Kutid kukkusid meil igal pool ümber, me ei viinud mänguplaani ellu ja meie söödutäpsus oli halb - alates väravavahist, lõpetades ründajatega. Mitte keegi polnud mänguks valmis," põrutas McLellan pärast matši.

Jack Eicheli ja Evander Kane'ita mänginud Sabres, kes lõpuks pealevisetega 24-33 alla jäi, teenis oma hooaja esimese võidu. O'Reilly kõrval säras Rasmus Ristolainen kolme söödupunktiga. Esimesest kahest matšist kuus silma korjanud McDavid jäi seekord sootuks nulli peale.


Oilers on pärast 2006. aasta finaalseerias käimist vaid korra aastat kolme võiduga alusanud. See oli hooajal 2008/09.

Teised kohtumised

New York Islanders 3 - 2 (LA) Anaheim Ducks (tipphetked)

Islandersil tahtis võit valusalt käest minna, kui Ryan Getzlaf viimase minuti väravaga mängu lisaajale viis, aga sealt saadi kaks punkti tänu Josh Bailey ilusale läbimurdele siiski kätte.

Vancouver Canucks 4 - 3 (LA) Carolina Hurricanes (tipphetked)

Canucks suutis esimest korda pärast 2011. aastat võita ühe matši kolmeväravalisest kaotusseisust. 0-3 pealt hakati tulema teise kolmandiku 13. minutil. Oma endise puuriluku Eddie Läcki vastu saadi neli väravat vaid 22 pealeviskega. Päev varem karistusvisetel otsustava skoorinud Brandon Sutter jõudis uuesti olulise väravani, nüüd lisaajal. Kui eelmisel hooajal võitis Canucks viimasele perioodile kaotusseisuga minnes vaid kolm matši, siis tänavu on neid kirjas juba kaks.

Kommentaarid