Doani sõnul võib Matthewsi esiletõusus tänada Coyotesit

Arizona on päris imelik koht, kus jäähokit mängida, kuna seal võib isegi talvel õhutemperatuur kerkida üle 20 kraadi ja 1996. aastal kõrbesse tekitatud Coyotesi meeskond on pidevalt kannatanud huvipuudusest tingitud finantsraskuste tõttu. Ent kui kõrbesse poleks hokiklubi tekkinud, siis poleks ka Auston Matthewsi sugust supertalenti. Nii on öelnud Coyotesi kapten Shane Doan.

(foto: si.com)
Unustamatu NHL-i debüüdi teinud Matthews sündis Californias, aga kolis koos vanematega juba päris väiksena Arizonasse Scottsdale'i linna ja just Coyotesi mängude külastamine nakatas ta hokipisikuga.

"Kui Coyotes poleks siin mänginud, siis ei mängiks Auston hokit. Ta tegeleks mõne muu spordialaga. Ent kuna Coyotes oli siin, siis tahtis ta mängida, sai selleks võimaluse ja ta on hämmastav talent," rääkis Doan läinud nädalavahetusel.


Doan sõnul aitab Matthewsi esiletõus veelgi kaasa Arizona hoki arengule. "Toronto on jäähoki keskpunktiks. Nad haibivad seda (tema lugu) nii palju kui suudavad. Kui ta mängiks meie või Florida eest ja teeks neli väravat, siis oleks see imeline lugu. Ent seda Torontos tehes on see uskumatu ja see on Arizona hoki jaoks suureks tõukeks."

Kõige muu kõrval kiirelt NHL-i särgimüügi edetabeli tippu kerkinud Matthews läheb täna intrigeerivas vastasseisus Leafsiga jääle suvise drafti 2. valiku Patrik Laine ja Winnipeg Jetsi vastu.

19-aastane ründetuus naaseb koju Arizonasse sobivalt vahetult enne jõule 23. detsembril. Nädal varem on koiottidega kohtumine Torontos.

Kommentaarid