Lightning mängib võõrsil külma kõhuga

Selleks, et Tampa Bay Lightning tänavu Stanley karikavõistluste finaali jõuaks pidi meeskond läbi käima tõelise kadalipu. Kuna koduvorm on playoffides alt vedanud, siis on meeskond pidanud võõrsilmängudes töö ära tegema ja see on suurepäraselt õnnestunud.

(foto: Bruce Bennett/Getty Images)
Chicagos peetud finaalseeria kolmandas kohtumises jõudis Lightning klubi rekordini. Tänu Cedric Paquette'i hilisele väravale tuli tänavuste playoffide kaheksas võõrsilvõit ja seda on üks enam, kui aastal 2004, mil klubi oma seni ainsa Stanley karika võitis.

Lightning on kodust eemal hooaja otsustavas faasis kaotanud vaid kolm matši. Eelmised võidud tulid Chicago United Centerile sarnanevatest karukoobastest nagu Montreali Bell Center ja New Yorgi Madison Square Garden. Meeskond on enesekindlalt sammumas liiga rekordi suunas. Selleks on kümme võõrsilvõitu, mis tulid 2012. aastal ära Los Angeles Kingsi poolt.

"Võimalik, et võrreldes kodumängudega pole meil võõrsil väga suurt fokuseeritust erinevatele vastasseisudele," on edu kohta rääkinud Brenden Morrow. "Me lihtsalt lähme ja mängime. Me oleme meeskond, mis on väga edukas, kui me ei kõhkle oma mänguplaanis. Võimalik, et see on osa sellest, miks me võõrsil hästi mängime."

Jon Cooperi meeskond on mõned mängud enne hooaja lõppu pannud kokku kogu aasta edukaima võõrsilmängude seeria. Kirjas on neli järjestikust võitu. Neist kolm tulid Madison Square Gardenis, kus väravavaht Ben Bishop tegi ka kaks järjestikust nullimängu.

"See, kuidas me võõrsil oleme mänginud, on avaldanud muljet nii meile endale, kui ka teistele inimestele," tunnistas kapten Steven Stamkose. "Meil ei olnud põhiturniiri käigus võõrsilmängude tulemused kõige paremad ja inimesed rääkisid sellest palju. See tuleneb meie tahtest mängida kompaktselt, teades et kui me limiteerime skoorimisvõimalusi, siis meil on meeskonnas talenti ja sügavust, et ise väravateni jõuda."

Lightning võitis põhihooajal vaid 18 võõrsilmängu. Playoffidesse pääsenud seltskonnast oli see halvim saak. Lõpumängudes on aga seis täielikult pea peale pööratud. Enne finaalseeria algust oli Blackhawks playoffides kaotanud vaid ühe kodumängu. See ei oleks absoluutselt üllatav, kui homseks oleks neid kirjas juba kolm.

Kommentaarid