Kaptenid näitasid eeskuju: Backes aitas Bluesil seeria viigistada, Pavelski värav kindlustas Sharksile 2-0 edu

Läänekonverentsi poolfinaalides läksid eile võidud St. Louis Bluesile ja San Jose Sharksile ning seda tänu mõlema meeskonna kaptenitele. David Backes tõi Bluesile Dallas Starsi vastu lisaajal võidu ning Joe Pavelski hiline tabamus kindlustas Sharksile Nashville Predatorsi vastu 2-0 seeria edu.

(foto: Getty Images)
2011. aastal C-tähe rinna peale saanud Backes, kes tähistas oma 32. sünnipäeva, skooris 4-3 võiduvärava esimese lisaaja keskel. Antoine Roussel saadeti litrita mängija takistamise eest karistuspingile ning Bluesil oli ülekaalu realiseerimiseks vaja vaid 17 sekundit.

Ken Hitchcocki meeskond skooris ülekaalust ka esimese kolmandiku lõpuminutitel, kui Troy Brouwer pärast 0-1 kaotusseisu meeskonna 3-1 ette viis. Blues sai kolm väravat vaid viie pealeviskega ning seejuures lasi Kari Lehtonen enda seljataha mõlemad kaks esimest külaliste üritust. Pärast Alex Goligoski avaväravat said tabamused kirja Patrik Berglund ja Joel Edmundson.

Stars tuli 19 tõrjega lõpetanud Antti Niemi toel mängu tagasi, kui Mattias Janmarki ja Jamie Benni tabamustega viigistati, kuid 2-0 seeria edu jäi siiski haaramata.

"Hokis on kõige halvem eduseis kaheväravaline edu," märkis Hitchcock pärast mängu. "Aga see on loomulik, kuna mängid selleks, et skoorida. Sa ei taha hätta sattuda, seega sätid turvavõrgu üles. See on olnud nii alates hetkest, mil ma treeneritööd alustasin. Mulle avaldas enim muljet see, kuidas me lisaajal mängisime. See oli silmapaistev. Lülitusime ründerežiimile ning olime selles kogu aja."

Enne Backesi võiduväravat säras lisaajal paaril korral Brian Elliott, kes läks õhtule 31 tõrjega. Bluesi esikinnas on nüüd koos playoffidega võitnud 10 oma viimasest 12-st võõrsil tehtud stardist.


Backes, kes ka avaringis Chicago Blackhawksi vastu ühe mängu lisaperioodil otsustas, on Bluesi ajaloos Pierre Turgeoni järel teine mängija, kes ühel hooajal playoffides kaks lisaajaväravat teinud.

Pavelski lisaajadraamat ei teinud ning tema tabamus polnud 3-2 tulemusega lõppenud mängus ka võiduvärav, aga see oli murdepunktiks. Sharksil läks seitse minutit enne normaalaja lõppu käest Logan Couture'i ülekaalu väravaga saadud edu, kuid käimasoleva hooaja alguses San Joses kapteniks edutatud Pavelski tõi 2:40 enne lõppu uuesti eduseisu.

Lõpuks pealevisetega 25-39 alla jäänud Sharks sai tänu Joe Thorntoni poolt tühja võrku tehtud väravale veel 3-1 edu, enne kui Ryan Johansen mõni sekund enne lõpusireeni Predatorsi teise Martin Jonesi seljataha pani.

Pavelski lisas värava kõrvale ka kaks söötu. Tegu tema karjääri kuuenda playoffide 3+ punktilise mänguga ja see on klubi ajaloo parim näitaja.

Predators on playoffides kaotanud kõik San Joses peetud kohtumised. Väravate suhteks on väga nutune 12-23.


Seeria avamängus elevust tekitanud must kass on tänaseks leidnud tee kohalikku varjupaika. Teises kohtumises tervitas mängijad tehiskass.

Kommentaarid