Lightning alustas Bishopi vigastuse kiuste idakonverentsi finaali võiduga

Mitme vigastusega maadlev Tampa Bay Lightning sai idakonverentsi finaali avamängus Pittsburgh Penguinsi vastu veel ühe hoobi, kuid suutis sellest hoolimata võita. Esikinda Ben Bishopi mäng kestis 3-1 võiduga lõppenud kohtumises vaid 12 minutit ja 25 sekundit.

(foto: wgal.com)
Bishop vigastas end pärast olukorda, kus ta ebaõnnestunult värava taga litrit üritas mängida Vasaku jalaga läks pahasti.


Mänguseis oli siis 0-0 ning Penguins vaikselt domineerimas. Kuid ometi sai meeskond väravavahi kaotusest justkui enesekindlust hoopis juurde.

"Arvan, et mängisime juba enne hästi ja jätkasime sellega. Teame, et Vasi on väga hea väravavaht," lausus Ondrej Palat, kelle nimele jäi mängu võiduvärav.

Andrei Vasilevski tegi pärast sisse tulemist 25 tõrjet. Algus oli konarlik, kuid teises otsas tehtud väravad aitasid tuju tõsta.

"Esimese kahe perioodi jooksul ei tundnud ma end hästi. Olin külm ning see oli vaimselt raske, aga kui skoorisime kolm kolli, siis sain enesekindlust juurde ja viimasel perioodil tundsin end juba päris hästi," rääkis venelane, kes ka mulluses karikafinaalis ühe ootamatu etteaste võidukalt lõpetas.

Lightning pääses mängu juhtima veidi rohkem kui minuti enne avakolmandiku lõppu, mil Victor Hedmani supersööt Alex Killorni vabastas ning Matt Murrayl, kelle posti juba avaminutil paitati, polnud üks ühe vastu duellis erilisi võimalusi.

2-0 tuli Palati poolt teise kolmandiku alguses ülekaalu kolliga ning poolteist minutit enne perioodi lõppu kasvatas edu kolme peale Jonathan Drouin. Teise kolmandiku lõpuossa jäi ka Penguinsi ainus värav. Vinge Sidney Crosby söödu tegi Patric Hörnqvist ülekaalu väravaks.

Penguinsi kapteni jaoks oli see karjääri 83. playoffides tulnud söödupunkt ning nende osas möödus ta nüüd Jaromir Jagrist. Mario Lemieux ja klubi rekordini on veel väike maa minna (96).

Penguins oli lõpuks pealevisetega 35-20 üle, kuid ometi Hörnqvisti tabamusele lisa ei leitud. Seejuures domineeriti viimasel kolmandikul 16-5.

"Ma ei arva, et nad nägid täna meie parimat taset," ütles esituse kohta Penguinsi peatreener Mike Sullivan.

Kohtumine oli playoffids üle hulga aja esimene, kus mõlemas väravas seisid verinoored puurivahid.


Veel pole teada, kes Lightningu postide vahel esmaspäeval seeria 2. mängus jääle tuleb. Bishop oli suurtes valudes ja lahkus kanderaamil, kuid röntgenuuring midagi ei tuvastanud.


Konverentsi finaalis avamängu võitnud meeskonnad on läbi aegade 69.8% juhtudest karikavõistluste finaali pääsenud.

Kommentaarid