Boudreau usub, et võib võita ka superstaarideta

Bruce Boudreau on seni treenerina NHL-is juhendanud meeskondi, kus on kindlad superstaarid. Washingtonis Aleksandr Ovetškin ning Anaheimis Ryan Getzlaf ja Corey Perry. Ent värske Minnesota Wildi peatreener usub, et võita võib ka ilma superstaarideta.

(foto: Twitter @Russostrib)
Karjääri jooksul 681-st põhihooaja mängust 409 võitu kirja saanud Boudreau astus eile esimest korda Wildi peatreenerina avalikkuse ette, jagades uue ameti kohta mitmeid huvitavaid mõtteid.

"Vaatamata sellele, kui palju mulle Ovetškin ning Getzlaf ja Perry meeldivad, ei vaja sa võitmiseks selliseid vendi. Seda saab teha ka vanakooli moodi, võites meeskonnana," ütles Boudreau ühe pärlina.

Olles varasemalt oma divisjoni tippmeeskondi juhendanud, leiab Boudreau end nüüd uudsest olukorrast. Wild on tugev sats, aga Kesk divisjonis saab edu saavutamine võrreldes varasemaga palju raskem olema. Kuigi see teeb muidugi ka elu huvitavamaks.

"Kesk divisjon on kõige raskem divisjon. See on suurepärane väljakutse," märkis Boudreau, kes rääkis ka sellest kuivõrd suur au on hokiosariigis töötada.

Lisaks sellele meelitas kogenud peatreeneri Minnesotasse ka meeskonna kvaliteet ning peamänedžer Chuck Fletcher, kellega leiti kiirelt ühine keel.

"Tema meeskonnad mängivad tempokalt, võidavad ja pakuvad meelelahutust," märkis Fletcher uut peatreenerit tutvustanud pressikonverentsil.

Fletcher lisas, et oli ajutise peatreeneri John Torchetti tööga rahul, kuid kui Boudreau järsku saadaval oli, siis lihtsalt tuli tema järele minna.

Veel pole teada, mis Torchettist edasi saab. Võimalik, et ta jäetakse üheks Boudreau abiliseks, kuna Fletcher mainis, et tema oleks edasisest koostööst huvitatud. Uute abitreenerite osas plaanitakse Boudreauga maha istuda ja mõne nädala jooksul asju arutada.

Võitudeni jõudmiseks on uus peatreener endale pannud selge ülesande.

"Minu tööks on leida iga mängija Achilleuse kand ja seda pitsitades panna nad paremini mängima," ütles Boudreau.

Eile selgusid ka täpsemad detailid Boudreau lepingu kohta. Nelja aasta peale makstakse talle põhipalgana 10.5 miljonit dollarit. Selle kõrval on kontrahtis erinevad playoffidega seotud boonused.

Kommentaarid