Drafti loterii võit läks Leafsile

Toronto Maple Leafsil on lõpuks midagi, mille üle rõõmustada. Keset pingelist playoffide heitlust viidi läinud ööl läbi tänavune drafti loterii ja selle võit läks just Leafsile. Winnipeg Jets saab draftis valida teisena ning Columbus Blue Jacketsile jäi 3. koht.

(foto: tipofthetower.com)
Leafs saab draftis avavaliku teha oma ajaloo jooksul teist korda. 1985. aastal nopiti esimesena ära Wendel Clark. Tänavu põhiturniiri viimasena lõpetanud meeskonnal olid ka enne loteriid parimad avavaliku õiguse võimalused.


Edmonton Oilers kukkus valusalt 4. kohale. Järgnesid teised Kanada satsid Vancouver Canucks ja Calgary Flames. Esikümne lõpetavad Arizona Coyotes, Buffalo Sabres, Montreal Canadiens ja Colorado Avalanche.

Tõenäoliselt valib Leafs esimesena Auston Matthewsi, mis on fännide jaoks nagu Stanley karika võitmine.


18-aastane ründaja on valmis Leafsiga ühinema. "Torontos mängimine oleks väga eriline," ütles ameeriklane vahetult pärast loterii tulemuste selgumist. "See on hokimaailma Meka. Neil on üks liiga parimaid treenerid ja tegu on väga põneva kohaga, kus mängida."

Matthewsi järel läheb kõigi eelduste kohaselt teisena Patrik Laine, kes äsja valitud Soome meistrivõistluste playoffide MVP-ks. Winnipeg saab endale uue "Finnish Flashi". Kui muidugi mingisugust suurüllatust drafti ajal ei toimu.

Tänavune draft toimub 24. ja 25. juunil Buffalos.

Kommentaarid