Maagiline Murray vedas Penguinsi teise võiduni

Washington Capitalsi vastu peetava playoffide 2. ringi seeria avamängu valusalt lisaajal kaotanud Pittsburgh Penguins on nüüdseks ohjad kindlalt endale haaranud. Läinud ööl saadi oma teine võit ning asuti mängudega 2-1 juhtima. Kohtumise kangelaseks oli Matt Murray, kes tegi 47 tõrjega maagilise esituse.

(foto: metapatch.com)
Alles 12 kuud tagasi AHL-i playoffides mütanud Murray on alates hooajast 1967/68 Scott Darlingu seljataga teine kollanokast puurivaht, kes karikamängudel vähemalt 47 tõrjet kirja saanud. Penguinsi ajaloos on vaid kaks väravavahti playoffides normaalajal rohkem tõrjeid teinud.


"Ma pole nii paljude pealevisetega tükk aega silmitsi seisnud. See oli tegus õhtu," sõnas Murray pärast mängu."Ma ei ütleks, et on kergem või raskem, kui seisad silmitsi väheste või rohkete pealevisetega. Kõik sõltub vaimsusest. Tegu on erisorti väljakutsetega,"

Väravavahi kindla tegutsemise toel haaras Penguins juhtohjad kiirelt enda kätte. Avakolmandik lõpetati Patric Hörnqvisti ja Tom Kühnhackli väravatest 2-0 eduseisuga ning külalistel hakkasid asjad õnnestuma alles 0-3 pealt. Viis minutit enne teise perioodi lõppu tõukas Capitalsi sinna Carl Hagelin.

"Nad tegid hea mängu ja kasutasid meie vead ära. Just neid nad ootavadki. Tegu oli hea õppetunniga," märkis Aleksandr Ovetškin.

Venelane lõpetas viimase kolmandiku keskel 5-mängulise väravapõua ning Justin Williams tegi viimasel minutil vahe minimaalseks, kuid rohkemat Presidentide trofee võitjal torust ei tulnud.

47-st tõrjest tegi Murray 19 viimase 20 minuti jooksul. Võimalik, et noore puuriluku kannustas karjääri parima esituseni see, et Marc-Andre Fleury tervislik seisund hinnati lõpuks väljakule naasmiseks piisavalt heaks. Esialgu peab ta aga rahulduma varuväravavahi rolliga.

Sarnaselt kahele esimesele vastasseisule oli ka 3. mäng päris füüsiline ning võimalik, et tulemas on ka seeria teine mängukeeld. Kris Letang murdis pahasti Marcus Johanssoni maha.


Rootslane nõudis pärast mängu häälekalt Penguinsi kaitsjale karistust. Kuigi ka kohtumise käigus sai Letang selle juba omamoodi kätte.


Liiga peab Letangi suhtes kiirelt otsuse tegema, kuna 4. mäng on kavas juba homme.


Jevgeni Malkin ja Sidney Crosby tõusid selle mänguga playoffide kohtumiste arvestuses Mario Lemieux'st mööda. Nende osas kuulub klubi rekord Jaromir Jagrile, kes käis Penguinsi eest karikamängudes jääl 140 korda. Malkin ja Crosby on nüüd 108 peal.

Kommentaarid