Lightning asub kordama eelmise hooaja saavutust

Tampa Bay Lightning jättis idakonverentsi finaali 6. mängus finaalipääsme lunastamata, kuid täna on selleks uus võimalus. Jon Cooperi meeskond saab korrata eelmise hooaja saavutust. Ka mullu kevadel kaotati konverentsi finaali 6. mäng, aga sellele vastati otsustavas kohtumises väga kindla esitusega.

(foto: The Associated Press)
Nii nagu tänavu, läks ka aasta tagasi Lightningul 6. mäng täielikult aia taha. New York Rangersile kaotati kodus 3-7. Kohe järgmises matšis oldi aga justkui ümbersündinud. Madison Square Gardenist jalutati minema 2-0 võiduga. Tegu on läbi aegade esimese 7. mänguga, mille New Yorgi klubi kodus kaotanud.

Tänavuse vastase Pittsburgh Penguinsi varasemad tulemused on võrreldes divisjonirivaaliga hoopis vastupidised. Seni on nende kodus 7. mäng kavas olnud üheksa korda ja neist on võidetud ainult kaks. Käsil on neljamänguline kaotusteseeria.

Lightning on läbi ajaloo 7. mängu kaotanud vaid korra. Kirjas on viis võitu. Võiduprotsendi (83.3%) osas jäädakse sellega alla vaid Minnesota Wildi, kes võitnud kõik oma ajaloo kolm 7. mängu.

Samal ajal on aga Cooperi meeskonnas mitu mängijat, kellel pole õrna aimugi, mida 7. mängu kaotus tähendab. Anton Stralman, Brian Boyle ja Matt Carle on karjääri jooksul võitnud kõik 7. mängud, kus nad osalenud on. Rootslane on seejuures ajaloos alles kuues mängija, kes võitnud seitse 7. mängu järjest. Ainult Brad Richardsil, Glenn Andersonil ja Ray Bourque'il (kõik 8) on 7. mängu võite rohkem kui Stralmanil.

Lightning on Colorado Avalanche'i kõrval ainus meeskond, kes järjestikustel aastatel enne karikafinaali võõrsil 7. mängu mänginud. Kuidas see välja kukub, seda saame näha täna alates kella kolmest.

Enne tänast on kodumeeskonnad läbi aegade 7. mängu võitnud 58.2% juhtudest. Tänavu on nelja mängu peale edukus 50%.

Kommentaarid