Penguins viigistas lisaajavõiduga ida finaali

Pärast suurepärast playoffidele tehtud algust varju vajunud Sidney Crosby kerkis väga magusal hetkel uuesti esile. Pittsburgh Penguinsil läks idakonverentsi finaali 2. mängus Tampa Bay Lightningu vastu käest 2-0 eduseis, kuid lisaajal otsustas mängu just #87.

(foto: sports.truebreakingnews.com)
Vaid 40 sekundit kulus lisaajast ära, kui Lightning kesktsoonis litri kaotas, sealt jõudis see lõpuks Crosbyni ja playoffide neljas värav oli tõsiasi. Ben Bishopit asendanud Andrei Vasilevski oli täpselt üles nurka suunatud pealeviske vastu võimetu. Tegu Penguinsi ajaloo kiireima playoffides tulnud lisaajaväravaga.

"See on hea tunne, kui saad tasustatud. Arvan, et olime seda täna väärt," muljetas karjääri esimese playoffide lisaajaväravaga hakkama saanud Crosby pärast mängu.

Penguins on nüüd karikavõistlustel võitnud üheksa järjestikust matši, kus Crosby skoorib. Tal on punktid kirjas mõlemast ida finaali esimesest mängust ja võimalik, et käsi on jälle kuumaks minemas. See on Lightningu jaoks väga halb uudis.

Jon Cooperi hoolealused olid praktiliselt kogu kohtumise jooksul suures hädas. Penguins saavutas pealevisete osas lõpuks ülekaalu 41-21. Ometi suutsid külalised mängus püsida ja seda suuresti just tänu Vasilevskile.

"Ta oli silmapaistev," ütles Cooper oma noore puurivahi esituse kohta. "Sa ei taha kunagi oma esinumbrit kaotada, aga Vasi oli arvatavasti põhjuseks, miks mäng üldse lisaajale läks."

Penguins asus avakolmandiku esimeses pooles tulnud Matt Culleni ja Phil Kesseli väravatega 2-0 juhtima, kuid perioodi lõpuks oli siiski uuesti viik jalul. Anton Stralman naases vigastuspausilt väravaga ning Jonathan Drouin sai kolli kirja teises mängus järjest. Tabamused tulid viimase kolme ja poole minuti sees.

Lightning, kelle ridadest puudus gripi tõttu Ryan Callahan, on nüüd tänavustes playoffides neli korda kaheväravalisest kaotusseisust välja rabelenud, aga kõik need kohtumised on siiski lõpuks kaotatud.


Penguinsi jaoks oli see tänavu playoffides kolmas lisaajavõit. Sellega korratakse 2001. aastast pärit klubi rekordit.

Kommentaarid