Coyotes nimetas peamänedžeriks 26-aastase John Chayka

Pärast Don Maloneyst vabanemist uut peamänedžeri otsima asunud Arizona Coyotes on nüüdseks uue klubi juhi leidnud. Ametisse edutati senine abimänedžer John Chayka, kellest sai 26-aastaselt läbi aegade noorim NHL-i klubi peamänedžer.

(foto: Twitter @ArizonaCoyotes)
Chayka, kes on 13 aastat noorem (!) kui meeskonna kapten Shane Doan, liitus Coyotesiga alles eelmise aasta mais. Samas ei saa palkamist üllatuseks pidada. Noorte numbrigeeniuste hankimine on NHL-i klubide hulgas üha enam levimas.

"Oleme väga rahul, et saame Johni nimetada peamänedžeriks," ütles palkamisest teada andes klubi president Gary Drummond. "John on hoki parimate ja helgetema peade hulgas. Ta on suurte teadmistega, sihikindel ja mängu suhtes tohutult kirglik. Ta toob endaga talendi hindamise ja mängijate arendamise osas innovaatilise lähenemise ning tunneme, et see kombineerituna tema tugevate analüütiliste teadmistega teevad just temast õige valiku viimaks klubi selles suunas, kuhu soovime liikuda."

Enne Coyotesisse saabumist jäähoki statistikaga tegelevat ettevõtet juhtinud Chayka asub tegema tihedat koostööd meeskonna peatreeneri Dave Tippettiga, kelle puhul teatati 5-aastasest lepingupikendusest. Alates hooajast 2009/10 meeskonda tüürinud kanadalane määrati treeneriameti kõrval ka asepresidentiks.

"Olen ülimalt tänulik selle võimaluse eest," tunnistas Chayka. "Austan tohutult Garyt, Dave'i ja Anthonyt (LeBlanc, klubi kaasomanik) ning ootan põnevusega võimalust nendega koos töötada. Oleme elevil seoses eesseisva väljakutsega ja oleme keskendunud meie meeskonna järgmisele tasemele viimisele. Meil on siin suurepärane mängijate tuumik ja noored ning meid ootab väga helge tulevik."

Chayka on klubi ajaloo kaheksas peamänedžer.

Kommentaarid