Red Wings tõi Doug Houda klubisse tagasi

Nädala alguses peatreenerile Jeff Blashillile uusi abilisi otsima asunud Detroit Red Wings on esimese juba leidnud. Klubisse toodi tagasi meeskonna endine kaitsemees Doug Houda, kes töötas eelnevad kümme aastat Bostonis. Käed löödi kolmeks aastaks.

(foto: nesn.com)
Houda on Red Wingsi kunagine drafti 2. ringi valik. Kuigi tõsi, Mootorite linnas jäid tal suured asjad tegemata. Tema karjääri 561-st põhihooaja matšist tulid vaid 172 Red Wingsi särgis. Esimesed matšid 80ndate lõpus ning viimased kolm hooajal 1999/2000. Kokku esindas Houda karjääri jooksul kuute erinevat meeskonda.

Treeneritööd alustas Houda NHL-is 2006. aastal, mil Bruins ta AHL-ist üles korjas. Järgnes edukas periood järjestikuste playoffide kohtadega ning 2011. aasta karikavõiduga. Kuid tänavu jäi Bruins teist aastat järjest lõpumängudest eemale ning Houda vallandamine oli üks muudatustest, mis hooaja lõpus ette võeti. Kuigi mitte ilmtingimata negatiivsete emotsioonidega.

"Houda on suurepärane treener. Ta töötab treenerina kindlasti uuesti siin liigas. Mängijad armastasid teda," ütles pärast lahkuminekut Bruinsi peatreener Claude Julien.

Houda peamiseks tugevuseks peetakse vähemuse meeskonnaga töötamist. See oli üks põhjustest, miks ta kolmandat korda Detroiti tagasi jõudis.

"Olen temast inimese ja treenerina kuulnud suurepäraseid asju. Tema teadmised on väga sügavad, ta on karistuste surmamisel kasutanud mitmeid erinevaid süsteeme ja tema individuaalne töö kaitsemeestega on olnud väga hea," rääkis Blashill oma uue abilise kohta.

Kommentaarid