Canucks sai hakkama fänne vihastava vahetustehinguga

Tänavune mängijateturg on ülimalt vara lahti löödud. Sellega said läinud ööl hakkama Vancouver Canucks ja Florida Panthers. Esimene loobus oma 2014. aasta drafti avaringi valikust Jared McCannist ja see on meeskonna fännid vihale ajanud.

(foto: vancouver.24hrs.ca)
Tuleval teisipäeval 20-aastaseks saav McCann tegi tänavu NHL-is oma debüüthooaja, kogudes põhiturniiril 69 mänguga 18 punkti (9+9). Teda nähti suure tulevikulootusena, aga klubi juhid lõid noorele ründajale siiski käega.






Canucks sai McCanni vastu kaitsja Erik Gudbransoni. Lisaks loovuti tänavuse drafti 2. ja 5. ringi valikutest. Koos 24-aastase kaitsemehega tuli vastu 5. ringi valik.

Gudbranson korjas tänavu põhiturniiril 64 mänguga 9 punkti (2+7). Huvitaval kombel sõlmis Panthers oma 2010. aasta drafti 3. valikuga alles mõned nädalad tagasi uue lepingu.

Ka Florida poolelt võis rahulolematust tunda. Või ajastas meeskonna kapten Willie Mitchell oma säutsu lihtsalt väga valesti?


Võib öelda, et Gudbransonile sai saatuslikuks Kanada MM-koondise edu. Teiste seas võitis seal kulla kaitsja Michael Matheson, kes on Panthersi 2012. aasta drafti avaringi valik. Lisaks valiti 22-aastane mängumees turniiri parimaks kaitsjaks.

"See, kuidas Michael Matheson mängis, andis meile julguse seda teha. Kuid see oli väga raske otsus. Tegu polnud kiire otsusega. Rääkisime sellest mõningat aega," kommenteeris klubi uus peamänedžer Tom Rowe.

Matherson veetis tänavuse põhiturniiri AHL-is, kogudes 54 mängus 20 punkti (8+12). Hooaja lõpuosas tegi ta oma NHL-i debüüdi ning lõi kaasa ka viies playoffide kohtumises.

Canucksi peamänedžeri Jim Benningu tehingud on viimase aasta jooksul olnud kõike muud kui paljulubavad.

Kommentaarid