Sharks viigistas nullimänguga lääne finaali

San Jose Sharks tegi läinud ööl Pittsburgh Penguinsi. Kui pingviinid viigistasid esmaspäeval idakonverentsi finaalseeria, siis Peter DeBoeri meeskond sai samaga hakkama läänes. St. Louis Blues jäeti nende enda õuel täitsa pika ninaga. Seeria võrdsustus 4-0 tulemusega.

(foto: newsclip.com)
Alles eelmise ringi viimases mängus oma karjääri esimese playoffide nullimängu kirja saanud Martin Jones korjas puhta paberi seekord 26 tõrjega. Viimati hoidis mõni Sharksi puurivaht playoffides nulli rohkem kui korra 2004. aastal, mil Jevgeni Nabokov sai nullimänge kirja kolm.

Blues jäi viimati koduses karikamängus nulli peale 15 aastat tagasi. Vastaseks oli siis samuti Sharks.

Teist matši järjest said otsustavaks erimeeskonnad. Seeria avamängus ülekaalus kolmest null pannud Sharks sai seekord kirja viiest kaks. Eelnevalt kahest ühega hiilanud Blues jäi kuue ülekaalu võimalusega nullile. Seejuures ei suudetud viimase periood alguses neljaminutilise ülekaalu jooksul absoluutselt mitte midagi korda saata.

Sharks oli selleks hetkeks 2-0 ees. Tommy Wingels viis külalised juba 3. minuti alguses ette ning Brent Burns kasvatas teisel perioodil ülekaalust edu. Samaga sai habemik hakkama ka viimasel kolmandikul ning kohtumisele tõmbas joone alla Dainius Zubruse poolt tühja väravasse saadetud litter. Leedu vanameister sai meeskonna avavärava juures kirja ka söödupunkti.

"Nad mängivad hetkel A-tasemega ja meie töö on neile järgi jõuda. Meie oleme mänginud B-tasemel. Seda arvestades oleme 1-1 seisuga rahul," rääkis vastaste kohta Bluesi boss Ken Hitchcock.

Kaks söödupunkti kogunud Logan Couture on tänasest Sharksi ühe hooaja playoffide punktirekordi omanik. Tal on kirjas 7+12 ning see jätab ühega Igor Larionovi selja taha. Samal ajal sai Burnsist läbi aegade esimene meeskonna kaitsemees, kes playoffides kuue väravani jõudnud. Lisaks kerkis ta Denis Potvini kõrvale, kui liiga ajaloo teine kaitsemees, kes ühe hooaja jooksul playoffides teinud kaks vähemalt kahe väravaga võõrsilmängu.


Kui mullu lõpetasid võõrsilmeeskonnad playoffides 38 võidu ja 51 kaotusega, siis tänavu on neid kirjas vastavalt 37 ja 39.

Kommentaarid