Väravavahtide karussell jätkub: Blues paneb lootused taas Elliotti peale

Matt Murray uuesti väravasse pannud Pittsburgh Penguins suutis endale läinud ööl 7. mängu päästa ning St. Louis Blues loodab samuti järjekordse puurivahi vahetusega end ellu jätta. Peatreener Ken Hitchcock on teatanud, et San Jose Sharksi vastu alustab tänast läänekonverentsi finaali 6. mängu Brian Elliott.

(foto: Harry How/Getty Images)
Karikamänge kindlate esitustega alustanud Elliott loovutas esikinda koha Jake Allenile lääne finaali 3. mängus, kus ta viimasel kolmandikul välja vahetati. Allen tõi järgmisest kohtumisest võidu koju, kuid kaotas siis uuesti seeria 5. mängu, kus ta lasi endale neli väravat. Samas oli Ken Hitchcock tema panusega rahule.

"Same Jake'ilt vaja läinud tõuke. Kuid need on Briani playoffid ja soovime, et ta pooleli oleva lõpuni viiks," kommenteeris Bluesi peatreener puurivahi vahetust.

Elliottil on playoffides 17-st stardist kirjas üheksa võitu. Ta on endale keskmiselt lasknud 2.34 väravat ning tõrjunud 92.5%-ga. Sharksi vastu on ta lasknud 2.33 väravat ja tõrjunud 89.9%-ga.

Enne tänast on aga meeskonna jaoks julgustav fakt see, et Elliott on tänavu kahes ellujäämisheitluses tõrjunud koguni 95.4%-ga.

On selge, et lääne finaalis pole Bluesi suurimaks probleemiks olnud kaitse või väravavahid. Väga halval ajal on esiründaja Vladimir Tarasenko sattunud hooaja pikima põua peale. 24-aastasel venelasel pole seni kirjas mitte ühtegi punkti ja viimases kolmes mängus on ta kokku kirja saanud vaid neli pealeviset. Tema vastu on supertööd teinud Marc-Edouard Vlasic.


Hitchcock on enne tänast Tarasenkolt nõudnud töökamat mängu.

Läänekonverentsi finaali 6. kohtumine algab Eesti aja järgi kell 4.

Kommentaarid