Capitals loodab teha sama, mis mullu nendega tehti

Tuleval ööl võib selguda tänavune esimene konverentsi finalist. Pittsburgh Penguins juhib Washington Capitalsi vastu seeriat 3-1. Pealinna esindus loodab muidugi finalisti selgumist vältida. Eesmärgiks on teha sama, mis nendega aasta tagasi tehti.

(foto: todaysslapshot.com)
Täpselt 12 kuud tagasi oli Washington Capitals ühe võidu kaugusel oma ajaloo kolmandast konverentsi finaalist. New York Rangersi vastu hoiti 3-1 eduseisu. Säärasest august pääsemise tõenäosus on vähem kui 10%, aga ometi tegi Rangers selle ära. Kodus võideti kaks mängu lisaajal 2-1 ning võõrsil pandi Capitals 6. mängus kotti 4-3.

Tänavu on Capitals pärast 4-3 lisaajavõiduga lõppenud seeria avamängu kaotanud ühe väravaga kolm matši järjest. Oma naha päästmiseks peab lootma, et Penguinsiga juhtub midagi, mida sai viimati näha detsembris. Kolm järjestikust mängu kaotati viimati vahetult enne jõulupausi, kui Mike Sullivan oli äsja tüüri üle võtnud. Aleksandr Ovetškin on ebatõenäolise tembu tegemiseks valmis.

"Ma arvan, et sel meeskonnal on kõvasti iseloomu. Eelmisel aastal olime 3-1 ees ja kaotasime seeria, seega peame võtma selle kogemuse ja asjad seekord enda kasuks pöörama," on venelane enne tänast ellujäämisheitlust rääkinud.

Pärast Ovetškini saabumist pole Capitals veel kordagi 2. ringist edenenud. Mullune lüüasaamine oli väga valus, aga selle peale enam väga ei mõelda.

"Tänavune seis on hoopis teistsugune," lisas Ovetškin. "Nagu ma ütlesin, eelmisel aastal juhtisime Rangersi vastu 3-1 ja kaotasime. Peame lihtsalt võtma asju vahetus vahetuse haaval, periood perioodi haaval ja proovima seisu ümber pöörata. Üritama järgmist mängu võita."

Õhustik enne tänast hooaja tähtsaimat kodumängu stressirohke pole.

"Ma ei usu, et oleme paanikas. Oleme lihtsalt valmis võimaluseks näidata, et oleme kõigeks võimelised," ütles Braden Holtby.

Capitalsi esikinnas on alates mullusest konverentsi poolfinaalist esimest korda kolm järjestikust starti kaotanud. Viimane neljane seeria jääb 2014. aasta jaanuarisse.

Põnevusheitluse jälgimiseks võib kella panna 2:15 peal karjuma.

Kommentaarid