Kas lapse sünd on Vladimir Tarasenkot häirimas?

Spordis on väga huvitavaks fenomeniks kujunenud see, et värskelt isaks saanud sportlased on tihti oma järgmise esituse käigus justkui kahe mehe eest väljas. Sageli teevad ka värava aladel, kus see võimalik on. Ent näib, et St. Louis Bluesi ründaja Vladimir Tarasenko puhul on lood vastupidised.

(foto: sportingnews.com)
Tarasenko skooris tänavu playoffide kahes esimeses ringis kokku seitse kolli, lisades nende kõrvale ka kuus söötu. Läänekonverentsi finaalis on aga venelase hoog kardinaalselt langenud. Kolme mänguga pole ei väravaid ega sööte. Juhuslikult sai venelane seeria 2. mängu päeval isaks.

Bluesi Kyle Brodziak tegi märtsis pärast lapse sündi kuues mängus neli väravat ning isegi haruharva skooriv Ryan Reaves sai sulakuul pärast poja sündi väravaga hakkama. Tarasenkol on aga kirjas täielik nulliring. Seda kümne väravale läinud pealeviskega.

Kas vastsündinud Aleksandr tõesti segab playoffidele keskendumist või on tegu lihtsalt juhusega? Peatreener Ken Hitchcock peab probleemide aluseks kogemuste puudumist.

"Üks asi, mida me ei saa talle anda on kogemused. Ta on saamas karme õppetunde nagu iga noor mängija," märkis Hitchock pärast seeria 3. mängu.

Hitchcocki sõnul on playoffid mõeldud just veteranidest mängijate jaoks. Aga mõned ei omanda kunagi piisavalt tarkust.

"Mõned kutid ei õpi seda kunagi, nad ei suuda seda teha," lisas Hitchcock. "Osad õpivad ja neist saavad meisterlikud mängijad, eriti skoorivad mängijad. Kuid ta peab kõigest läbi murdma, kui eeldab, et teeb värava või panustab rünnakul. Tulevad päevad, mil ta isegi punktideni jõudmata on efektiivne mängija, aga ta peab mõistna, mida on praegusel ajal, konverentsi finaalis, mängides vaja teha. 100%-lise pühendumisega saab endiselt olla efektiivne mängija."

Tarasenkol pole hooaja käigus olnud mitte ühtegi neljamängulist punktipõuda. Konverentsi finaal oleks selleks väga halb koht.

Kommentaarid