Trevor Daley loodab finaalseerias väljakule pääseda

Trevor Daley on viimasel ajal kipsis jalaga ringi liikunud, kuna ta murdis idakonverentsi finaali 4. mängus pahkluu. Kuid sellest hoolimata loodab Pittsburgh Penguinsi kaitsemees enne hooaja lõppu veel väljakule tulla. Seda isegi vaatamata klubi teatele, et 32-aastase kanadalase jaoks on mängud lõppenud.

(foto: Chris O'Meara/Associated Press)
Daley ei vajanud paranemiseks operatsiooni ning tema taastusravi pikkuseks on märgitud 4-8 nädalat. See tähendab, et mängumehe lootused on väga optimistlikud. Isegi kui homme San Jose Sharksi vastu algav finaalseeria vajab 7. mängu, siis ei venita minimaalset taastusaega, nelja nädalat kuidagimoodi välja.

Võimalik 7. mäng on kavas 15 juunil. Selleks ajaks on Daley saanud vigastust ravida ainult kolm ja pool nädalat.

Imelisi paranemisi on aastate jooksul muidugi mitmeid olnud ja seda eriti playoffide ajal, kuid näib, et hooaega Chicago Blackhawksi ridades alustanud kaitsemees sellega hakkama ei saa. Kuigi ise on ta positiivselt meelestatud.


Daley on pärast detsembri keskel toimunud vahetustehingut väga hästi meeskonda sulandunud. Põhiturniiril tuli temalt 53 kohtumisega 22 punkti (6+16) ja playoffides 15 matšiga kuus silma (1+5).

Samal ajal on Sharks saanud heade uudiste osaliseks seoses Matt Nietoga, kes on treeningutele naasnud.

23-aastane ründaja pole alates 9. maist mänginud, kui tema esitus Nashville Predatorsi vastu peetud 2. ringi seeria 6. mängus piirdus vaid nelja minutiga. Klubi on traumat nimetanud ülakeha vigastuseks.

Usutavasti ei hakka peatreener Peter DeBoer finaali avamänguks koosseisu muutma, aga üks lisakäik on tal nüüd juures.

"Ta on üks meie kiiremaid ründajaid. Ta on kutt, kes annab meile erineva dimensiooni," ütles DeBoer täna Nieto kohta.

Kuna üheks vastase tugevuseks on just tempokas mäng, siis loodetakse Nietost palju.

Sharksi 2011. aasta drafti 2. ringi valik kogus tänavu põhiturniiril 67 mänguga 17 punkti (8+9). Playoffides on tal 11 matšiga kirjas 1+2.

Kommentaarid