Darryl Sutter jätkab Kingsi peatreenerina

Viimase viie aasta jooksul Los Angeles Kingsist halastamatu masina vorminud Darryl Sutter jätkab oma tööd. Klubi teatas eile, et 57-aastase peatreeneriga on tehtud 2+1 leping, kus töötasuks märgitud üle kolme miljoni dollari, millest poole saavat ta ka siis kätte, kui Kings otsustab koostöö pärast kahte hooaega katkestada.

(foto: todaysslapshot.com)
Varem Chicago Blackhawksi, San Jose Sharksi ja Calgary Flamesi juhendanud Sutter on viie hooajaga pannud kokku Kingsi ajaloo parima punktiprotsendi (60.8) ning toonud 343-st põhihooaja mängust meeskonnale 186 võitu. Lisaks ka tagasihoidlikud kaks karikavõitu 2012. ja 2014. aastal.

Viimasel paaril hooajal on Kings veidi oma võimsustest kaotanud, langedes tänavu juba playoffide avaringis ja jäädes mullu üldse karikamängudest eemale, kuid võib arvata, et tegu on vaid ajutise tagasilöögiga. Jätkamise otsus oli lihtne.

"See oli selge ja kerge otsus. Ma ei olnud huvitatud kuhugi mujale minemisest," kommenteeris Sutter pärast lepingu allkirjastamist.

Samas tunnistas aga kuldsuuga peatreener, et enne järgmist hooaega on kindlasti muutuseid tulemas.

"Alati on muutuseid. See on fakt. Tavaliselt on neid hooaja peale vähemalt viis," lisas Sutter.

Kings pole väga olnud tuntud mängijate tootmise poolest, aga klubi järelkasv võitis mullu AHL-i tiitli ning tänavu lasti nii mõnelgi noorel juba kõrgliiga lõhna nuusutada. Võib arvata, et uuel hooajal tekib neil võimalusi veelgi rohkem.

LA-s tundub kõik roosiline. Vähemalt mõneks aastaks. Seni kuni praegune tuumik valele poole 30 ei lange.


Sutter on karjääri jooksul kokku treenerina kirja saanud 1203 põhihooaja mängu, millest ta on oma meeskonna võidule tüürinud 596-s matšis.

Kommentaarid