Jagr tegi Panthersiga uue lepingu

Jaromir Jagril pole endiselt veel isu täis. Elav legend on Florida Panthersiga sõlminud uue, aastase lepingu. Igiliikur alustab sügisel oma 23. NHL-i hooaega ning loodab kindlasti järgmisel korral playoffides mängida pikemalt kui vaid kuus mängu.

(foto: Eliot J. Schechter/Getty Images)
"Jaromir on Kuulsuste Halli klassiga mängija ja tal oli tänavu Aleksander Barkovi ja Jonathan Huberdeau kõrval suurepärane hooaeg. Tema varasemad tulemused - läbi aegade 3. koht punktide ja väravate osas - räägivad enda eest. Ta on meie organisatsiooni suurepäraselt sobitunud ja oleme elevil, et ta tuleb järgmiseks hooajaks tagasi," rääkis tindi kuivamise ajal peamänedžer Dale Tallon.

Jagr kogus tänavu põhiturniiril 79 mänguga 66 silma (27+39), liikudes läbi aegade edetabelis punktide osas Gordie Howe'ist mööda ja seljatades väravaküttide arvestuses Brett Hulli. Veebruaris 44-aastaseks saanud Jagr asub uuel hooajal lisa otsima karjääri 749 väravale ja 1868 punktile.


Lisaks sai tänavu Jagrist NHL-i ajaloos alles kuues mängija, kes jõudnud 1100 söödupunktini (1119), viies kes saanud kätte 200 playoffide punkti (201) ning kümnes, kellel põhiturniiril kirjas 1600 mängu (1629).

"Jaromiril on olnud tohutu mõju meie noorematele mängijatele ja ta on meeskonnas olnud rünnakul võtmemängija," kommenteeris peatreener Gerard Gallant.

Hilises eas sai Jagr veel ka märkimisväärse palgatõusu. Eelmisel kevadel sõlmitud lepinguga maksti talle 3.5 miljonit dollarit. Uue kontrahti töötasuks on neli miljonit, millele võib veel lisanduda 1.5 miljoni jagu boonuseid.

Jagril on 20 punkti puudu saamaks läbi aegade punktitabelis Mark Messier'st mööda 2. kohale. Väravate edetabelis on 3. kohalt tõusmiseks ja Howe'i edestamiseks vaja 53 kolli.

Kommentaarid