Finaal algas Penguinsi napi võiduga

San Jose Sharksil on võimalus saada selle aastatuhande teiseks finaali debütandiks, kes kohe Stanley karika võidab. Kuid selleks peab maha raputama finaalseeria 1. mängu negatiivsed emotsioonid. Kodus mänginud Pittsburgh Penguins lasi käest 2-0 edu, ent sai hilise väravaga siiski napi võidu.

(foto: trendingnator.com)
Võiduvärava kangelaseks kerkis Nick Bonino, kes vastaste poolt umbes kaks ja pool minutit enne lõppu Martin Jonesi värava ette telkima unustati. Kris Letang tegi täpse sööduga kuldsele väravale hea eeltöö.

"Tanger (Letang) pani litri mulle otse kepi laba peale. See polnud üldse tugev pealevise, aga leidsin võimaluse, kuidas see temast mööda saada," kirjeldas Bonino tabamust.

Eelmisel suvel Vancouver Canucksist hangitud ründajal on nüüd karjääri jooksul playoffides kirjas viis võiduväravat. Neist neli on tulnud kas viimase kolme minuti sees või lisaajal.

Finaali avamängu alguses jätkas Penguins sealt, kus asjad idakonverentsi finaalis pooleli jäid. Vastasest oldi pealevisetega üle koguni 15-4, Bryan Rust skooris jälle ning minut hiljem tegi Conor Sheary Sidney Crosby oivalisest söödust 2-0.

Tegu ajaloo teise korraga, mil Stanley karika finaalseeria on alanud kahe kollanoka väravaga.

Rust on nüüd tänavu playoffides skoorinud rohkem kolle (6), kui karjääri 55 põhihooaja mänguga kokku (5).

"Nad alustasid hoogsalt ja tundus, et me olime mudas kinni," ütles avakolmandiku kohta Logan Couture. "Seda ei tohiks juhtuda. Ilmselgelt on paljud siin esimest korda, seega äkki oli asi selles. Hooaja praeguses faasis on mängud liiga tähtsad selleks, et sedamoodi alustada."

Sharksi poolt sai mängulaadset asja näha alles teisel kolmandikul. Hea algus viis klubi ajaloo esimese finaalseeria väravani, mis läks ülekaalust Tomaš Hertli nimele ning perioodi lõpus jõuti tänu Patrick Marleau tabamusele ka viigini.

Ent teine paus mõjus külalistele negatiivselt. Viimasel kolmandikul pandi Matt Murray paaris olukorras väga hästi proovile, aga Penguins oli pealevisetega seal 18-9 üle ning lõpuks surus kodumeeskond võiduvärava välja.

Kogu kohtumise peale oli Penguins väravale läinud üritustega üle 41-26. Karikaunistuse elluviimiseks peab Peter DeBoeri meeskond selgelt oma mängu parandama.

"Üritad kõik normaalsena hoida, aga oled sellest pikemat aega unistanud. Nüüd teame, mis meid ees ootab ja oleme paremad," rääkis pärast matši külaliste mõlema värava juures söödupunkti kirja saanud Brent Burns.


Finaalseeria algas viimati idakonverentsi meeskonna võiduga 2006. aastal. Neli aastat järjest on avamängu võitja karika enda valdusesse saanud.

Kommentaarid