Tulega mänginud Lightning viigistas ida finaali

Kui nii mõnigi oli pärast idakonverentsi finaali 3. mängus Pittsburgh Penguinsi poolt näidatud üleolekut valmis hakkama Tampa Bay Lightningule mulda peale viskama, siis nüüd peab end uuesti tagasi hoidma. Vastasseisu 4. mängus hakkas Lightning 4-0 edu peal tulega mängima, kuid pääses siiski võiduga, millega seeria 2-2 viigistati.

(foto: zimbio.com)
Jon Cooper meeskond avas tänu Ryan Callahanile juba 27. sekundil skoori ning tormas teise perioodi lõpuks suurde eduseisu. Avakolmandikul oli veel täpne ka Andrej Šustr ning teisel perioodil aitasid edu kasvatada ülekaalu väravani jõudnud Jonathan Drouin ja Tyler Johnson, kellel mängueelsel soojendusel valusalt mokk katki tehti.


Victor Hedman korjas kolm söödupunkti, jõudes playoffide punktide osas 4+10'ga oma mulluse klubi kaitsjate rekordi korduseni.

Eelnevates kohtumistes pealevisete osas kõvasti alla jäänud Lightning oli nendega sel korral kahe esimese perioodi jooksul 30-22 üle. Lõpuks jäid need 38-37 Penguinsi kasuks.

Külalised tõid pärast ebaõnnestunud 40 minutit esimest korda tänavustes playoffides jääle Marc-Andre Fleury, kes oli peapõrutuse tõttu viimati 50 päeva tagasi mänginud. Pärast seda hakkasid juhuslikult ka rünnakul asjad paremini laabuma.

Andrei Vasilevski puhas paber määriti Phil Kesseli poolt juba viimase kolmandiku 2. minuti alguses ning Jevgeni Malkini ja Chris Kunitzi väravad tegid vahe viimaseks seitsmeks minutiks minimaalseks.

Seis läks kodumeeskonna jaoks ootamatult närviliseks, kuid viimastel minutitel suudeti siiski külma pead hoida. Lõpp hea, kõik hea.

"Pole vahet, kas juhid 4-0 ja tuleb seisuks 4-3 või kaotad 0-3 ja lõpuks teed 4-3, võit on võit," märkis Cooper pärast kohtumist.


Seeria 5. mäng on pühapäeval kavas Pittsburghis. 2-2 seisu pealt selle võitja on läbi aegade järgmisesse ringi edenenud 78.2% juhtudest.

Kommentaarid