Läänekonverentsi finaal algas Bluesi napi võiduga

Kui kogu läänekonverentsi finaal kujuneb selliseks nagu seeria avamäng, siis ootab meid ees väga haarav jälgimine. St. Louis Blues suutis mänge kodus alustada 2-1 võiduga. Seda vaatamata sellele, et San Jose Sharks kohtumist domineeris, olles lõpuks pealevisetega üle 32-23.

(foto: stltoday.com)
Taaskord oli Bluesi kangelaseks väravavaht Brian Elliott, kes sai oma viimase kuue kohtumise jooksul kirja neljanda, kus temast mööda pääsenud vaid üks litter. See tuli Tomaš Hertl poolt. 22-aastane tšehh viigistas mängu 1-1'le vaid pool minutit pärast seda, kui David Backes oli ülekaalust kodumeeskonna ette viinud.

Bluesi kapten, kes mängimas uue lepingu nimel, on nüüd seitsme tabamusega Vladimir Tarasenko kõrval jagamas playoffides meeskonna suurima väravaküti au. Lisaks aitas selle värava eest tulnud punkt ta 13 silma peale, mis samuti meeskonna parim näitaja. Sama peal istuvad veel Tarasenko ja Robby Fabbri.

Enne tänavust hooaega oli Backesil kogu karjääri jooksul 29 playoffide kohtumisega kirjas 13 silma. Nüüd oleks vaja veel vaid habe pikemaks kasvatada, et vastaste karvakeradele mitte alla jääda.


Backes sai kohtumises hakkama ka uue klubi rekordiga. Varem polnud mitte ükski Bluesi mängija playoffides ühte kohtumist 11 jõuvõttega lõpetanud. Seejuures läks Sharksile neid kogu meeskonna peale kirja ainult 14.

Võiduvärava kangelaseks kerkis Jori Lehterä, kes sai teise kolmandiku keskel kirja alles oma playoffide teise kolli. Martin Jones suutis enne seda teisel perioodil teha vaid ühe tõrje. Kokku piirdus Blues seal viie üritusega, samal ajal kui Sharks pani Elliotti proovile 16 korda.

"Sain lihtsalt litri, panin silmad kinni ja paugutasin," ütles soomlane mängu otsustanud tabamuse kohta, millest Jones võib veel õudusunenägusid näha.


Elliott on karjääri jooksul playoffides võitnud kõik neli Sharksi vastu peetud mängu. Neis on ta endale lasknud vaid 1.29 väravat ning tõrjete efektiivsuseks on kujunenud 95.4%.

Kommentaarid