Võõrsil võidutsenud Penguins asus idakonverentsi finaali juhtima

Läinud ööl jätkus idakonverentsi finaal Tampas, kus Pittsburgh Penguins haaras endale 4-2 võiduga seeria 2-1 edu. Kohalik Lightning alustas hästi, kuid leidis end lõpuks paraja supi seest. Mängu lõpuks oli pealevisete osas Penguinsi ülekaal 48-28.

(foto: latestcanada.com)
Pingviinide rünnak püsis pikalt viljatuna, kuid lõpuks tuli läbimurre ning seejärel oli asi juba vormistamise küsimus.

Teisel perioodil oli Penguins pealevisetega 21-6 üle ning neist viimane lendas ka lõpuks Andrei Vasilevski selja taha. Jonathan Drouin käis perioodi lõpusekunditel ründetsoonis lohakalt litriga ümber ja läks vaid paar silmapilgutust, kui Carl Hagelin oli juba väljaku teises otsas ja viis kümme sekundit enne kolmandiku lõpu külalised 1-0 ette.

"Teine periood oli suurepärane. Meil oli palju võimalusi ja see tekitas hea tunde, kui hilja ühe väravasse saime," rääkis Sidney Crosby pärast mängu.

Penguinsi kapten sai teist mängu järjest enda nimele võiduvärava. See tuli viimase kolmandiku keskel 4 vs 3 ülekaalust. Enne seda oli Phil Kessel jõudnud oma karjääri parimat tähistava seitsmenda playoffide väravani ning Tyler Johnson rikkus Matt Murray nullimängu.

Crosby tabamuse juures murdis Jevgeni Malkin sööduga kuuemängulise punktipõua, mis tema karjääri pikim. Põhitöö tegi aga siiski ära üks kolmik, mis olnud viimase paari kuu jooksul superhoos.


Külaliste neljas läks Chris Kunitzi nimele ning Ondrej Palat tegi veidi rohkem kui poolteist minutit enne lõpu Lightningu teise, aga see jäi vaid väikeseks lohutuseks. Mike Sullivani meeskond võttis toore jõuga oma.

Eriti heaks näiteks Penguinsi ülemvõimust oli teise kolmandiku lõpp, kus Lightningu peatreener Jon Cooper pidi veidi vähem kui viis minutit enne pausi timeout'i võtma, sest Vasilevskil oli lihtsalt keel vestil ning enda kogumiseks oli vaja aega.

Varem polnud mitte ükski Lightningu puurivaht pidanud playoffides normaalajal 44 tõrjet tegema.

Penguins on kolme mängu jooksul pealevisetega 124-69 üle olnud. Seis on igas mõttes üsna hapu, aga Cooper ei paanitse veel.

"Oleme playoffides kolm aastat koos olnud ja seda erinevates olukordades - kahega peal, kahega all, 2-1 ees, 1-2 taga - seega ei ole see meie jaoks midagi uut," ütles Cooper.

1-1 viigi pealt 3. mängu võitnud meeskonnad on läbi aegade võitnud seeria 67.3% juhtudest.


Penguinsi peamänedžer Jim Rutherford nimetati enne mängu hooaja parima peamänedžeri tiitli finalistiks. Kandidaatideks on ka Washington Capitalsi Brian MacLellan ja Dallas Starsi Jim Nill.

Kommentaarid