Ka teine läänekonverentsi finalist selgus ülekaaluka võiduga

Teist päeva järjest üks läänekonverentsi poolfinaali 7. mäng ning taas üks 5-väravaline võit. San Jose Sharks pani Nashville Predatorsi puuri viis tükki ning ei lasknud endale mitte ühtegi. 1+2'ga säranud Logan Couture tegi ajalugu, saades enda nimele klubi ühe seeria punktirekordi.

(foto: rds.ca)
Sharksi üheksa aasta tagune drafti avaringi valik oli praktiliselt ohjeldamatu. Ta alustas kohe avamängus kahe värava skoorimisega ning lõpuks tuli tal nulliring ainult ühest matšist. Igor Larionovi 2+8 sai üle löödud 6+5'ga.

Couture'i poolt läks seeriale punkt kolme järjestikuse mänguga, kus ta skoori tegi.. Pärast Joe Pavelski ja Joel Wardi väravaid viis Couture 7. mängus teise perioodi avaminutil Sharksi 3-0 ette. Sellele lisasid veel enda poolt Joe Thornton ja Patrick Marleau.

"Kohe kui litter kukkus, olid kõik valmis. Seda oli tore näha. Meie jaoks oli tegu tohutult tähtsa mänguga. Olen rõõmus, et väljusime sellest võitjana," muljetas Thornton pärast lõpusireeni.

Peter DeBoeri meeskond kehtestas end kohe kiirelt ja korralikult. Avakolmandikul oldi pealevisetega 17-3 üle. Pärast seda keskenduti suures osas kaitsele ja nii tuli ülejäänud 40 minuti jooksul neilt vaid kümme üritust. Predators lõpetas 20 pealeviskega ning Martin Jones tõi Sharksile üle kuue aasta playoffides koduse nullimängu.

Predatorsil kärises otsustaval hetkel kõige ootamatumast kohast. Shea Weber ja Roman Josi olid jääl kõigi vastaste väravate puhul. Mõne tabamus juures oli Weberi tegutsemine päris hämmastav.

"Nad olid parem meeskond. Meil ei õnnestunud täna mitte miski. See oli karm. Kuid nad väärisid võitu," ütles Weber.

Seeriast sai viimase 20 aasta jooksul alles neljas, kus kõik kohtumised kodumeeskondade võitudega lõppenud.


Konverentsi finaali alustab Sharks St. Louis Bluesi vastu pühapäeval võõrsilmänguga.


Vaatamata kaotusele on Peter Laviolette endiselt üks liiga ajaloo parimaid 7. mängu treenereid. Seitsmes mängus on ta oma meeskonna võidule tüürinud viiel korral.

Kommentaarid