Blues liikus kerge võiduga konverentsi finaali

Pingelise ja tasavägise vastasseisuna välja reklaamitud paar Dallas Stars - St. Louis Blues lõpetasid omavahelise playoffide 2. ringi seeria väga ootamatu mänguga. Hooaja üks parimaid kodumeeskondi ei saanud 7. mängus oma fännide ees ööd ega mütsi aru, enne kui oli juba liiga hilja. Blues võidutses Dallases skooriga 6-1.

(foto: LM Otero/AP Photo)
Ken Hitchocki meeskond kerkis läbi aegade neljandaks, kes võõrsil 7. mängu viie väravaga võitnud.


Kuue tabamusega sauna polegi seni veel kordagi olnud ja see oli ainus asi, mis kohtumise teises pooles veel pinget pakkus.

Rong läks liikvele Robby Fabbri varajase ülekaalu väravaga, millele lisasid omalt poolt avakolmandikul tabamused Paul Stastny ja Patrik Berglund. Kõik kolm olid olukorrad, mis Kari Lehtonen pidanuks ära lahendama. Neist viimane tuli vaid neli sekundit enne esimese perioodi lõppu. Blues polnud varem oma ajaloo jooksul kordagi 7. mängus avakolmandikul kolme kolli teinud.

Teiseks kolmandikuks välja tulnud Antti Niemi alustas samuti halvasti, kui esimene juba nelja minutiga tema seljataga oli ning Bluesi oli lihtsalt võimatu peatada. David Backesi väravale järgnes Troy Brouweri oma ja kodumeeskond sai oma ainsa kirja 0-5 kaotusseisus. Brian Ellioti nullimängu rikkus Patrick Eaves.

Kohtumisele pani väravaga punkti Vladimir Tarasenko, kes avakolmandikul peenikese tsoonivea tõttu tabamusest ilma jäi, mis Lehtoneni täiesti peediks punastamisest päästis.

"Me teame, et meil on hea meeskond ja teame, et alati kui meile on väljakutse esitatud, siis oleme sellele julgelt vastu läinud," võttis esituse lühidalt kokku Stastny, kes kogus koos Fabbri ja Brouweriga kolm punkti. Kõik lõpetasid 1+2'ga. Varem polnud kordagi Bluesil 7. mängus kolme 3+ punktiga meest olnud.

Fabbrist sai 20 aasta ja 110 päeva vanusena Bluesi läbi aegade noorim 7. mängus skoori teinud mängija.

Hitchcockist on kujunenud tõeline 7. mängude spetsialist.


Starsi peatreener Lindy Ruff on samas nüüd kaotanud karjääri kõik neli 7. mängu.

"Oleme tohutult pettunud. Meil oli head energiat, kuid nii lõpetada on karm. Meie meeskond pole selline. Isegi kui hakkasime suruma, siis raiskasime mängu tagasi tulemiseks liiga head võimalused," rääkis Ruff.

Ruffi hoolealused olid pealevisetega lõpuks 32-19 üle, aga tolku polnud sellest midagi.


Blues on läänekonverentsis tagasi pärast 15-aastast pausi. 2001. aastal jäädi seal mängudega 1-4 alla Colorado Avalanche'ile, kes lõpuks ka karika võitis.

Kommentaarid