Läänes läheb mõlema konverentsi finalisti välja selgitamiseks vaja 7. mängu

Kui idas ootab Tampa Bay Lightning juba paar päeva oma konverentsi finaali vastast, siis läänes pole tänaseks endiselt mitte midagi selge. Mõlemad poolfinaalid vajad finalisti selgitamiseks 7. mängu. Dallas Stars mängis selle St. Louis Bluesi vastu välja 3-2 võiduga ning Nashville Predators San Jose Sharksi vastu 4-3 tulemusega.

(foto: zimbio.com)
Peter Laviolette'i meeskond teenis seerias teise lisaajavõidu. Kuigi seekord saadi selgelt kergemini hakkama, kui 4. mängus, kus Mike Fisher otsustas asja alles kolmandal lisaajal. Nüüd tiksus lisaperioodist ära napilt üle kahe minuti, enne kui Viktor Arvidsson oma karjääri esimese playoffide väravaga Predatorsil seeria 3-3 viigistada aitas.

23-aastane rootslane läks ründetsooni õnne otsima, sai mitme kaitsja vahelt litri endale ning realiseeris osavalt tagantkäega.

"See oli uskumatu. Ma ei näinud seda algselt sisse minemas. Publik hullus, ma ei teanud, mida teha. See oli väga kena," rääkis 2014. aasta drafti 4. ringi valik pärast mängu.

Predators tuli kohtumises kaks korda rongi alt välja. Sharks sai kahest Chris Tierney väravast avakolmandikul 2-0 ette ning viimasel perioodil murdis Logan Couture ülekaalust 2-2 viigi. Kolm saadi Pekka Rinne seljataha vaid 18 pealeviskega. 32-ga domineeris nende osas Predators. Seega ei saa ka öelda, et võitu ära ei teenitud.

Kaheväravalise augu kustutasid Roman Josi ja Ryan Johansen ning teist korda jõuti viigisadamasse tänu Colin Wilsoni kollile. 26-aastane ründaja on nüüd tänavu playoffides täpne olnud viiel korral. Kogu põhiturniiri jooksul tuli temalt ainult kuus väravat!


Predators ja Sharks sepistasid oma lisaajaga ka ühe liiga rekordi. Alates 1980. aastast, mil 16 playoffide tiimi peale üle mindi, ei olnud kordagi 2. ringis kõigis paarides vähemalt kahte lisaaega mängitud. Kokku on 2. ringis olnud kaheksa lisaaaega ja sellega korratakse 1996. ja 2001. aasta rekordit.

Ka teises matšis oli ühel meeskonnal pealevisete osas suur ülekaalu, kuid seal jäi see võiduks mängimata. Stars üllatas Bluesi kolme avakolmandiku väravaga, millest kaks tulid kohe päris kohtumise alguses 20-sekundilise vahega. Täpsed olid Mattias Janmark ja 36. sünnipäeva tähistanud Vernon Fiddler. Kolmanda, mis lõpetas Brian Elliotti õhtu, pani perioodi teises pooles ülekaalust Jason Spezza.

Lindy Ruffi mehed said esimese 20 minutiga kirja seitse pealeviset, mis moodustas täpselt poole kogu mängu saagist. Blues pani Kari Lehtoneni lõpuks proovile 37 korda ja soomlane pidas kenasti survele vastu. Teise kolmandiku keskel rikkus küll Alexander Steen tema nullimängu ning viimasel perioodil oli täpne ka Patrik Berglund, kuid lõpuhetkedel jäi viimane sõna just Lehtonenile.


Starsi värav on seeria käigus olnud paras läbikäiguhoov, aga pole vast kahtlust, kes 7. mängu alustab. Puurivahiga seoses on aga nüüd dilemma hoopis Bluesi bossil Ken Hitchcockil, kes teatas pärast matši, et otsuse peale peab pikalt mõtlema.

Kahe perioodiga seitsmest seitse tõrjunud Jake Allen polnud enne eilset veel kordagi tänavu playoffides jääl käinud.


Kõik varasemad kolm 7. mängu Bluesi ja Dallas Starsi/Minnesota North Starsi vahel on vajanud lisaaega. Blues on neist võitnud kaks. Läänekonverentsi finalistid selguvad ööl vastu neljapäeva.

Kommentaarid