Penguinsi mängijad lubavad idakonverentsi finaali veel Pittsburghi tagasi viia

Veel eelmisel nädalal idakonverentsi finaalis tagaajaja rollis olnud Tampa Bay Lightning võib täna kodus pärast kahte üheväravalist võitu seeria ära otsustada. Pittsburgh Penguinsi mängijad lubavad aga seeria veel kodulinna tagasi viia.

(foto: Getty Images)
Penguins kaotas pühapäeval tänavu põhiturniiri ja playoffide peale esimest korda mängu, kus viimasele kolmandikule eduseisuga mindi. Lisaks saadi esimest korda pärast jaanuari keskpaika kirja teine järjestikune kaotus. Ent need negatiivsed faktid ei kõiguta meeskonna enesekindlust.

"Ma ei kahtle absoluutselt selles, et me tuleme siia 7. mänguks tagasi," ütles Patric Hörnqvist pärast kodus kaotatud 5. mängu.

Pühapäeval oma seeria teise väravaga hakkama saanud rootslase mõtetega liitus ka Jevgeni Malkin.

"Ma usun oma meeskonna ja enda võimetesse. Tuleme kindlasti Pittsburghi tagasi," ütles venelane eile.

Avalikud lubadused kipuvad tihti täitmata jääma, kuigi on olnud ka erandeid. 1994. aastal lubas Mark Messier täpselt samas olukorras, konverentsi finaalis 2-3 taga olles, et võõrsil võidetakse. Nii ka läks, kui New York Rangers 4-2 New Jersey Devilsi kotti pani. Hiljem võideti ka 7. mäng ning lõpuks Stanley karikas.

Malkin meenutas ka seda, kuidas 2-3 kaotusest Penguins 2009. aasta karikafinaalis välja tuli, lisades et võit saadakse täna kätte siis, kui 60 minutit õiget moodi mängitakse.

Idakonverentsi finaali 6. mäng algab Tampas Eesti aja järgi kell 3.

Kommentaarid