Arturs Irbe võrdleb Jonesi Price'iga

Martin Jonesi eelmine esitus lõppes laupäeval vaid poole tunniga ning nelja värava sisse laskmisega, kuid San Jose Sharksi puurivaht on endale aina rohkem austajaid teenimas. Nende seas on ka Läti legendaarne väravavaht Arturs Irbe, kes võrdleb teda Carey Price'iga.

(foto: Aaron Doster/USA TODAY Sports)
90ndate alguses just San Joses oma esimesed NHL-i mängud teinud Irbe ei jõudnud meeskonnaga kordagi playoffide 2. ringist kaugemale, kuid Jones on kohe oma esimesel aastal meeskonna konverentsi finaali vedanud.

"Mida rohkem ma Jonesi vaatan, seda enam meenutab ta mulle Carey Price'i. See tuleb tema liikuvusest, sellest kuivõrd sujuv see on. See on väga muljetavaldav," ütles Irbe nädalavahetusel.

Eelmisel suvel Los Angeles Kingsist läbi Boston Bruinsi San Josesse saabunud Jones kerkis tänavu läänekonverentsi finaalis läbi aegade esimeseks Sharksi väravavahiks, kes playoffides järjestikuste nullimängudega hakkama saanud. Kokku hoidis ta St. Louis Bluesi vastu oma puuri järjest puhtana 153 minutit ja 57 sekundit.

Oma järgmise võiduga purustab Jones 2004. aastal Jevgeni Nabokovi poolt püstitatud klubi rekordi (10). Seda saab püüda juba täna Bluesi vastu peetava seeria 5. mängus, mis algab meie aja järgi kell 3.

Irbe loodab, et Jonesi toel liigub Sharks kuldse lõpuni välja.

"Ma ei taha küll ära sõnuda, aga mulle meeldiks väga kui nad võidaksid. Heade inimestega juhtub häid asju," lisas Irbe, kes pärast mängijakarjääri lõppu Washington Capitalsi ja Buffalo Sabresi väravavahtide treenerina tegutsenud.

Kommentaarid