Lisaajal võidutsenud Lightning jõudis konverentsi finaali lävele

Lisaajatont ei taha enam kuidagi lahkuda ja ega pole vaja ka. Läinudöine New York Islandersi ja Tampa Bay Lightningu vaheline jagelemine oli viimase seitsme matši jooksul viies, mis vajas võitja selgitamiseks lisaaega. Kaitsja Jason Garrisoni koll viis Lightningu konverentsi finaali lävele.

(foto: nyc.epeak.in)
Tugeva pealeviske poolest tuntud Garrison tegi endale iseloomuliku värava. Sinise joone lähedalt, südametäiega ja täpselt. Lisaajast sai ära tiksuda vaid poolteist minutit.

"Šustr toimetas kena liigutusega litri minule ja leidsin väravavõrgu üles. See on tore tunne. Playoffides on iga värav oluline ja ilmselgelt tõi lisaajal tulnud tabamus suure kergenduse," rääkis Garrison oma karikamängude esimese kolli kohta.

Kui mõni mees jõudis alles oma esimesena, siis mõni teine paugutab nii nagu sügisel tuleks uus tööseisak ja järgmisel hooajal ei saakski enam mängida. Lightning oli Kyle Okposo ülekaalu värava tõttu pikalt kaotusseisus, enne kui Nikita Kutšerov oma playoffide kaheksanda tabamusega seisu viimase perioodi 8. minutil viigistas.

22-aastane venelane on playoffide väravate osas juba klubi ajaloo kolmas mees.


"Ta on tõestanud, et pole üheööliblikas. Ta lihtsalt jätkab hämmastamist. See on päris muljetavaldav," märkis Kutšerovi kohta meeskonna peatreener Jon Cooper.

Islanders oli avakolmandikul, kuhu kuulus muu hulgas Ryan Callahani vägivallatsemise eest tulnud 2+2 karistus, pealevisetega 16-6 üle, kuid sai lõpuks Ben Bishopi väravale ainult 28 üritust.

Lightning sai kirja 24 pealeviset. Neist 22 Thomas Greissile, kes mõlemad väravad lasi. Sakslane pidi teisel kolmandikul korraks mängust lahkuma, kuna üks tema uisk läks katki. Jean-Francois Berube'ist sai tänu sellele klubi ajaloo 18. playoffides jääl käinud puurivaht. Eelmisel hooajal LA Kingsi AHL-i satsi Calderi karikani viinud väravavaht oli jääl veidi alla viie minuti.


Lightning on nüüd playoffides võõrsil võitnud kuus järjestikust lisaaega. 90ndatest kuulub liiga rekord 9 Montreal Canadiensile.

Kommentaarid