Lightning ja Blues murdsid viigiseisu, Predators vähendas vahet

Kõik konverentsi poolfinaalid on nüüd 2-1 seisuga. Tampa Bay Lightning sai võõrsil New York Islandersi vastu dramaatilise lisaajavõidu, St. Louis Blues purustas kodus Dallas Starsi ning samuti koduseinte vahel mänginud Nashville Predators teenis San Jose Sharksi vastu oma esimese võidu.

(foto: wgal.com)
Lightning võidutses 5-4 pärast mitmeid kaotusseise. Kuigi algselt suudeti 0-1 pealt isegi juhtima minna. Josh Bailey väravale vastasid Ryan Callahan ja Victor Hedman.

Islanders sai seisu Nick Leddy väravast viimaseks kolmandikuks viiki ning kohe selle alguses pääseti seeria esimesest kahest kohtumisest vigastuse tõttu puudunud Bailey teisest väravast uuesti ette. Kuid külalisi ei õnnestunud siiski maha raputada.

Vähem kui minut pärast Bailey teist tabamust viigistas seisu 3-3 peale Vladislav Namestnikov. Võitluslikku mängu, kus oli kokku 78 jõuvõtet, tuli viimase perioodi keskel veel üks pööre, kui Cal Clutterbuck Islandersi kolmandat korda juhtima viis, ent ka sellest võiduks ei piisanud.

Lightning sai lõpus kuue väljakumängijaga väga hea surve üles ning selle toel jõuti ka sihile. 39 sekundit enne lõppu leidis Jonathan Drouin täpse sööduga Nikita Kutšerovi, kes tegi playoffides oma tänavuse seitsmenda kolli.

Seejuures oli Drouin pikalt mängust eemal ja naases pärast Thomas Hickey võimsat jõuvõtet alles viimase kolmandiku keskpaigas.


Ja loomulikult ei saanud kokkupõrgeteta ka lisaajal. Mis sest, et see kestis vaid kaks minutit ja 48 sekundit. Võiduvärav kujunes päris skandaalseks, kui selle autor Brian Boyle vahetult enne seda hilise võttega Hickey maha murdis.

Islandersi peatreener Jack Capuano oli pärast mängu väga ärritunud: "See oli otse tabamus pea pihta. Ta saab selle eest arvatavasti mängukeelu. Täpselt selliseid jõuvõtteid soovime me meie mängust kõrvaldada. See on frustreeriv, kuna see oli kõigile näha. Kohtunik jälgis seda täpselt."

Lightningu boss Jon Cooper märkis, et mängus oli sellest olukorrast arvatavasti 15 veel karmimat jõuvõtet.


Islanders oli enne eilset võitnud kõik kolm lisaaega, mis tänavu playoffides mängitud. Lightning korjas võõrsilt 12. mängust oma läbi aegade üheksanda lisaajavõidu. 75%-lise võiduedukusega ollakse nende osas NHL-i ajaloo parim meeskond.

Väravaterohke oli mäng ka St. Louisis, kuid enamus läks ühte võrku. Blues võidutses pärast kaotusseisu jäämist ülikindlalt 6-1. Alexander Steen ja David Backes mõlemad skoorisid kaks tükki ning Vladimir Tarasenko toetas neid 1+2'ga.

Stars alustas Antti Niemiga, kes kestis postide vahel vaid 22 ja pool minutit. 12 pealeviskega läksid tema seljataha kolm. Kari Lehtonen lasi sama palju 27 pealeviskega.


Backes on nüüd Bluesi ajaloos üks kolmest mängijast, kes playoffides ühe hooaja jooksul kolm võiduväravat teinud.

Erinevalt Starsist ei valmistanud kaotusseisu võiduks mängimine aga probleeme Predatorsile. Patrick Marleau viis Sharksi avakolmandikul ette, kuid teisel perioodil oli vastus olemas James Nealil ja Shea Weberil. Hiljem veel ka ühe söödu korjanud Weber on nüüd David Legwandiga playoffide väravate osas (13) jagamas klubi rekordit.


Blues vs Stars ja Sharks vs Predators jätkavad mängudega homme. Islanders vs Lightning on Justin Bieberi tõttu uuesti jääl reedel.

Kommentaarid