Idas jätkatakse viikidega

New York Islandersi vastu peetud playoffide 2. ringi avakohtumise vaatamata suurele mängulisele ülekaalule kaotanud Tampa Bay Lightning teist korda sama reha otsa ei astunud. Teistkordset kaotust suutis vältida ka Pittburgh Penguins. See tähendab, et idakonverentsi poolfinaalid on nüüd mõlemad viigis.

(foto: Kim Klement/USA TODAY Sports)
Lightning oli teises mängus parem 4-1. Vankrit vedas kahe kolliga lõpetanud Tyler Johnson. Lisaks olid täpsed ka Victor Hedman ja Jonathan Drouin, kes jõudis avakolmandikul oma karjääri esimese playoffide väravani. Hedmani tabamuse juures, mis põrkus Islandersi jaoks ülimalt õnnetult Calvin de Haani uisust Thomas Greissi seljataha, korjas Drouin endale ka ühe söödupunkti. Noor ründaja on oma väärtust aina tõstmas.

"Ta on pärast (AHL-ist) üles tulemist meeskonda vedanud. Seda peab austama. Ta on siis tulnud suurepärase suhtumisega," ütles Ben Bishop pärast mängu.

21-aastasel kanadalasel on seitsme playoffide mänguga nüüd kirjas seitse punkti (1+6). Meeskonna punktitabelis edestavad teda vaid Nikita Kutšerov (9) ja Johnson (10), kes kasvatas oma saldot selles mängus 2+1'ga.

Lightning jõudis avakolmandikul kahe väravani vaatamata sellele, et jõuti vaid viie pealeviskeni. Islanders sai 12 üritusega Bishopist mööda ühe, mis jäi ka nende mängu ainsaks tabamuseks. Täpne oli Nikolai Kuljomin.


Drouin on 21 aasta ja 34 päeva vanusena Lightningu läbi aegade noorim playoffides võiduvärava skoorinud mängija.

Penguins viigistas enda seeria 2-1 skooriga. Washington Capitalsi masendas klubi endine mängija. Eric Fehr, kelle lepingut pealinna klubi läinud suvel ei pikendanud, tegi veidi rohkem kui neli minutit enne normaalaja lõppu võiduvärava.

Capitals sai esimese kahe perioodiga kirja vaid kümme pealeviset ning lõpetas ainult 24 üritusega. Penguinsile kogunes 35 pealeviset. Neist esimene läks Braden Holtby seljataha teisel kolmandikul, mil Carl Hagelin 1-0 tegi. Viik oli uuesti majas viimase perioodi viienda minuti alguses, kui ülekaalust jõudis sihile Marcus Johnasson.

Penguinsil jäi kasutamata viis PP võimalust ning Sidney Crosby tuli mängult taas punktideta ära, kuid väga väärtuslik võit saadi siiski kätte.

Nulli peale jäi ka Aleksandr Ovetškin ja varem polnud venelasel seda playoffides Penguinsi vastu juhtunud.


Kahe suure rivaali vahel on üheksast playoffide vastasseisust nüüd seitse lõppenud ainult üheväravalise vahega. Kümnendat korda minnakse kokku esmaspäeval. Islanders ja Lightning jätkavad oma seeriaga teisipäeval.

Kommentaarid