Läänekonverentsi poolfinaalid algasid Starsi ja Sharksi võitudega

Playoffide avaringis mängumootorisse paar liivatera lasknud Dallas Stars oli 2. ringi esimeses mängus neist uuesti prii. St. Louis Blues alistati kodus 2-1. Koduse võiduga alustas teist läänekonverentsi poolfinaali ka San Jose Sharks, kes oli 5-2 üle Nashville Predatorsist.

(foto: zimbio.com)
Starsi kangelaseks tõusis Radek Faksa, kes 4:44 minutit enne lõppu Brian Elliottist oma karjääri teise playoffide värava mööda sai. Kusjuures tema esimene oli avaringis Minnesota Wildi vastu ka ühes kohtumises võidu kindlustanud tabamus.

Ken Hitchcock tunnistas, et Bluesil oli esimese ringi seeriast paras pohmakas ja vast selle taha kõik ka jäi. Kari Lehtoneni väravale saadi 32 üritust, kuid soomlane tegutses väga kindlalt.

Mänguskoor avati teise kolmandiku keskel, mil Antoine Roussel külaliste väikese tähelepanematuse ära kasutas. Blues sai viigi kätte viimase perioodi keskel, kui Kevin Shattenkirk sihile jõudis.

Elliott lõpetas 40 tõrjega. Blues on tänavu playoffides nüüd kolm korda endale vähemalt 40 pealeviset lasknud. Viimati läks kehvemini hooajal 1995/96, kui selliseid mänge oli neli.


Sarnaselt Starsile läks ka Predatorsil viimasel kolmandikul 1-0 edu käest, kuid nende poolt jäi edu taastamine olemata. Sharks plahvatas viie väravaga, korrates sellega enda ühe perioodi playoffide rekordit. Logan Couture sai kirja kaks tabamust.

Kahe sööduga oma playoffide saagi kümne silma peale kasvatanud Brent Burns kerkis Sharksi ajaloo esimeseks kaitsemeheks, kes karikamängudel kolm järjestikust mitme punktiga mängu kirja saanud.


Mõlemad paarid jätkavad oma mängudega pühapäeval.

Kommentaarid