Kummalised väravad otsustasid kaks mängu

Playoffide neljandast päevast kujunes kummaliste väravatega õhtu. Philadelphia Flyersi puurivaht Steve Mason ja tema ametivend Minnesota Wildist Devan Dubnyk üritavad täna kindlasti kõiki meediaväljaandeid ignoreerida. Just nende selja taha läksid kummalised väravad, mis tahaks kindlasti unustada.

(foto: omnifeed.com)
Flyers jäi Washington Capitalsile alla 1-4 ning võiduväravaks osutus üks playoffide ajaloo suurimaid kalasid. Vahetult pärast ühe supertõrje tegemist lasi Mason endale mängu teise panna poole väljaku pealt! Jason Chimera suunas lihtsalt litri edasi, see võttis suuna väravale ning puges kuidagi Flyersi puurilukust läbi.


"Ma ei tegutsenud piisavalt hästi ja see oli ilmselgelt minu viga. Panin meeskonna halba olukorda. Tegu on väga paha väravaga," kommenteeris 19 tõrjega lõpetanud Mason juhtunut.

Flyers jäi kaotusseisu avakolmandikul, kui John Carlson seeria jooksul juba oma teise ülekaalu väravani jõudis. Dave Hakstoli meeskond oli mänguliselt üle, kuid ei suutnud oma võimalusi realiseerida. Braden Holtby läks kohtumiselt ära 41 tõrjega.

Holtby tundis oma ametivennale kaasa: "Ma ei suutnud isegi selle olukorra kordust vaadata. Vastasmeeskonnana soovid oma väravad ise välje teenida, mitte saada neid imelikest põrgetest ja muust säärasest."

Capitalsi väravavahi nullimängu rikkus mängu keskel Jakub Voracek. Oma seeria esimese sai kirja Aleksandr Ovetškin ja täpne oli ka Nicklas Bäckström. Rootslane jõudis oma karjääri viienda kolme punktiga playoffide mänguni, mis tõstis ta kolme mehe kõrvale jagama klubi rekordit.


Seeria jätkub esmaspäeval Philadelphias. 0-2 seis on Flyersi jaoks nukker, kuid Capitals on aastate jooksul tervelt viis korda selle edu kaotuseks suutnud mängida.

Dubnyk otseselt pahas sisse lastud väravas süüdi polnud, aga kena seda kindlasti vaadata pole. Wild andis teises matšis Dallas Starsile selgelt kõvema lahingu kui avamängus, kuid teise perioodi alguses tõttas hokijumal Lindy Ruffi meeskonnale appi.

Antoine Rousselist põrkus litter Dubnyki värava taga õhku, kukkus talle kukla peale ja sealt lõpuks ka tema selja taha.


Värava puhul võis olla nii palju valesti - tahtlik jalaga suunamine, kõrge kepiga mängimine, värava lahti tulemine. Aga see läks siiski kirja ning Wildi puurivaht oli pärast mängu endast täiesti väljas.

"Ma ei taha sellest isegi rääkida. See on piinlik," ütles Dubnyk, kellele ka varem kohtunikud hambusse jäänud.

Dubnyk lisas: "Vaadake veel kordust. Litrit lüüakse jalaga ja miskit moodi leiti ikkagi piisavalt hea põhjus, et algne otsus ümber pöörata. See on hämmastav, et playoffides selline otsus tehti."

1-0 edu kasvatas Jamie Benn hiljem kahe peale, enne kui Marco Scandella ülekaalust selle seeria käigus Wildi esimese värava tegi. Starsi kaptenil on Wildi vastu käsil 10-mänguline punktiseeria, mille jooksul on tulnud viis kolli ja 12 söötu.

Seerias 2-0 edu toonud mängus sai Stars koosseisu tagasi Tyler Seguini, kes kogus pärast Achilleuse kõõluse vigastust mänguaega 15:40.


Wild on nüüd koos põhiturniiri mängudega kaotanud seitse kohtumist järjest. Päris nukra seisu pealt alustatakse avaringi seeria kodumängudega, millest esimene kavas homme.

Õhtu teised kaks mängu lõppesid külaliste rõõmupeoga. Jevgeni Malkin oli Pittsburgh Penguinsi särgis uuesi jääl ja jõudis ka ühe söödupunktini, kuid New York Rangers viigistas seeria 4-2 võiduga 1-1 peale.

Teisel kolmandikul sai J.T. Millerist kolme sööduga klubi ajaloo neljas mängija, kes playoffides ühe perioodi jooksul kolm silma kogunud. Viimati sai sellega 2007. aastal hakkama Jaromir Jagr.

Penguins läks teise kolmandiku alguses Phil Kesseli ülekaalu väravaga ette, aga perioodi teises pooles keerasid Keith Yandle ja Derick Brassard 18-sekundilise vahega tulnud tabamustest seisu pea peale. Kessel oli ka pingviinide teise autor ning see tuli samuti ülekaalust.

Avamängust vigasena lahkunud Henrik Lundqvist lõpetas 29 tõrjega. Penguins alustas taas Jeff Zatkoffiga, kelle arvele jäi 24 tõrjet.


Viimases mängus alistas San Jose Sharks teistkordselt Los Angeles Kingsi 2-1. Joe Pavelski tegi seeria kolmanda kolli ning võidutabamuseks osutus Logan Couture'i ülekaalu tabamus.

Kings jäi 0-2 taha, enne kui Vincent Lecavalier seisu viimasel kolmandikul omakorda ülekaalu kolliga tasavägisemaks tegi.

26 tõrjega lõpetanud Martin Jonesist sai pärast Wade Flahertyt ja aastat 1995 esimene Sharksi väravavaht, kes meeskonna eest võitnud mõlemad oma esimesed playoffide stardid. Jonathan Quick lasi juba esimese väravale läinud pealeviske enda selja taha ning piirdus lõpuks vaid 21 tõrjega.


Kas 2014. aasta avaring kordub? Kuigi suureks erinevuseks on see, et Kings peab august välja ronimist alustama kodust eemal. Esimene võimalus selleks on teisipäeva varajastel hommikutundidel.

Kommentaarid