Blues puksis karikakaitsja välja

Ühe meeskonna karikavõidu kordus jääb taas nägemata. Playoffide avaringis St. Louis Bluesiga kõvasti jagelenud Chicago Blackhawks pidi otsustavas mängus tunnistama vastase 2-3 paremust. Bluesi vedas üle kolme aasta uuesti avaringist edasi endine Blackhawksi mees Troy Brouwer.

(foto: Scott Novak/Getty Images)
Oma karjääri esimesed aastad Chicagos veetnud Brouwer, kes kuulus ka 2010. aasta kuldsesse meeskonda, otsustas tasavägise mängu saatuse 11 ja pool minutit enne lõppu. Robby Fabbri posti läinud pealeviskest jäi litter Corey Crawfordi nina ette lahti ja Brouwer oli esimesena jaol.

"See oli arvatavasti kõige koledam, aga samas ka kõige õigeaegsem värav, mille ma eales olen teinud," tunnistas Brouwer, kes oli karjääri varasema kuue 7. mängu jooksul punktideta jäänud.

Läinud suvel Washington Capitalsist St. Louisi siirdunud ründaja polnud playoffides alates 2013. aastast kordagi skoorinud.

Kaks kanget läksid viimasele kolmandikule vastu 2-2 viigiga pärast seda, kui Blackhawks oli kaheväravalise kaotusseisu kustutanud. Jori Lehterä viis juba avaminutil Bluesi ette ning edu kasvatas Colton Parayko, kellest sai 22 aasta ja 349 päeva vanuselt Bluesi läbi aegade noorim 7. mängus skoorija.. Vastused tulid Marian Hossalt ja Andrew Shawlt, kelle nimele läks Jay Bouwmeesteri omavärav.

Huvitaval kombel sattus Patrick Kane kõigi Bluesi väravate ajal väljakul olema. Ent polnud lihtsalt tema päev. Ka terve meeskond võis end neetuna tunda. Eriti pärast seda, kui Brent Seabrooki pealevise neli minutit enne lõppu mõlemat Brian Elliotti värava posti paitas.

Elliotti arvele jäi lõpuks 31 tõrjet. Crawfordi nimele kogunes neid 23.

Blues oli viimati mõne 7. mängu võitnud 1999. aastal.


Seoses Vladimir Tarasenko ja tema vähese mänguajaga väärib märkimist, et sel korral oli ta jääl üldse vaid 14 minutit ja 31 sekundit. Tasakaalu mänguaja osas edestas ta vaid nelja meeskonnakaaslast.

Pärast Bluesi edenemist on avaringi jäänud mängima vaid üks paar. Anaheim Ducks ei suutnud 6. mängus Nashville Predatorsi vastu asja ära otsustada, kaotades 1-3. See tähendab, et kolmapäev saab olema esimene kord pärast 1983. aasta 24. aprilli, mil samal õhtul on käsil kahe erineva ringi mängud.

Predators hoidis 6. mängus asju kindlalt kontrolli all, minnes teisel kolmandikul Mattias Ekholmi ja James Neali väravatest 2-0 ette. Perioodi lõpusekunditel tegi küll Ryan Kesler ülekaalust ühe tagasi, kuid rohkemaks Ducks suuteline ei olnud. Lõppskoori vormistas Shea Weber, kellel nüüd playoffides vaja veel ühte tabamust, et hakata David Legwandiga jagama klubi rekordit.


Ducks ja Predators selgitavad viimase järgmisesse ringi pääseja välja neljapäeva varahommikul kell 5 algavas kohtumises. Enne seda, kell 2, alustab aga juba 2. ring. Tampa Bay Lightning võtab kodus vastu New York Islandersi.

Kommentaarid