Capitals ja Stars alustasid karikamänge kindlate võitudega

Põhiturniiril vastavalt ida- ja läänekonverentsi võitnud Washington Capitals ja Dallas Stars näitasid playoffide avamängus, et hästi ollakse valmis ka hooaja otsustavaks faasiks. Mõlemad pääsesid õhtule puhta paberiga. Capitals alistas Philadelphia Flyersi 2-0 ja Stars Minnesota Wildi 4-0.

(foto: zimbio.com)
Capitals jooksis pikalt peaga vastu seina, enne kui teise kolmandiku viimastel minutitel John Carlsoni ülekaalu väravast ette saadi. Erimeeskonnad mängisidki kohtumises üliolulist rolli. Flyers sai avakolmandikul ülekaalust kolm korda proovida, aga midagi välja ei tulnud. Hiljem pidi seda kahetsema.

Külalistel jäi lõpuks ülekaalust kirja neljast null. Capitals pani kuuest ühe ning sai kolm ja pool minutit enne mängu lõppu tänu Jay Beagle'ile ka teise värava.

Braden Holtby pidi karjääri kolmandaks playoffide nullimänguks tegema ainult 19 tõrjet. Seejuures tuli neist 11 avakolmandikul.

"Nad survestasid tugevalt. Peame lihtsalt litrit liigutama ja asjad võimalikult lihtsana hoidma. Peame litri väravale saama ja seal liiklust tekitama. Seda on kergem öelda, kui teha. Nad said oma ülesannetega üsna hästi hakkama. Me peame lihtsalt paremini tegutsema," rääkis pärast mängu Flyersi kaitsja Mark Streit.

Lihtsamaks aga Flyersil avaringi üllatuse sepistamine kindlasti ei lähe. Mängu käigus jäädi ilma Sean Couturierist, kellest põhiturniiril meeskonna ründajate hulgas vaid kapten Claude Giroux rohkem mänguaega teenis.


Peatreener Dave Hakstol on juba kinnitanud, et meeskonna ühte peamist karistuste surmajate seeria jooksul rohkem enam jääl ei näe.


Holtby on nüüd oma karjääri 17 playoffide võidus lasknud ühe või vähem 14 mängus. Seejuures on see alates 2012. aasta konverentsi poolfinaalist õnnestunud 11 järjestikuses mängus.

Stars sai võõrustada meeskonda, kes juba eos enne seeria algust vigastustega kimpus ning kõik läks plaanipäraselt. Avakolmandikust tuldi küll vaatamata pealevisete osas saavutatud 14-2 ära tühjade kätega, kuid lõpuks tehti oma töö kindlalt ära. Seda Jamie Benni juhtimisel. Meeskonna kapten lõpetas 1+2'ga.

Üle kolme aasta uuesti playoffides mängiv Jason Spezza nautis tagasitulekut 1+1'ga. Tabamusteni jõudsid ka playoffide debütant Radek Faksa ja Patrick Eaves. Kari Lehtonen teenis karjääri teise playoffide nullimängu 22 tõrjega.


Stars polnud enne eilset kodus avaringi esimest mängu alates 2001. aastast võitnud.

Õhtu teised kaks kohtumist - Florida Panthers vs New York Islanders ja Los Angeles Kings vs San Jose Sharks - said mõlemad üsna üllatava lõpu.

Panthersil jäi 46-26 pealevisete ülekaal ja kolm eduseisu võiduks mängimata. Islanders võitis oma ajaloo esimese playoffide mängu, kus on jõutud kolme viigiväravani. See tehti ära mängus korraks vigasena väljakult lahkunud John Tavarese juhtimisel. Meeskonna kapten püstitas kolme punktiga (1+2) karjääri playoffide rekordi.

Jaromir Jagri playoffide naasmine lõppes -1 näitaja ning viie väravale läinud pealeviske juures nulli peale jäämisega. Kuigi läks hästi selles mõttes, et comeback võinuks ka väga lühikeseks osutuda, kui saurus juba esimesel minutil valusalt kukkus.


Oma karjääri 203. playoffide mängus kaasa löönud Jagr jäi 4-5 kaotuses süüdistama meeskonna luhta lastud võimalusi.


Kingsil ei õnnestunud võiduks mängida kahte eduseisu. Neist viimane tuli Trevor Lewise ilusast vähemuse väravast. Käes olid siis teise kolmandiku lõpuminutid. Aga enne kui mehed puhkma lasti tuli viik uuesti ära. Selle korraldas pool minutit pärast Lewise tabamust Tomaš Hertl.

Lõpuks sai Sharks 4-3 võidu kätte tänu Joe Pavelski mängu teisele tabamusele, mis ühtlasi oli klubi jaoks ka ajalooline. 17 sekundiga tulnud koll oli kaks sekundit kiirem, kui Pat Fallooni tabamus, mis läks 1995. aastal kirja, kui meeskonna läbi aegade kiireim ühe perioodi alguses sündinud playoffide värav.

Jonathan Quick lasi neli tükki ainult 23 pealeviskega. Martin Jones võitis endise koduklubi vastu oma karjääri esimese playoffide stardi 21 tõrjega.


Kolm paari jätkavad mängudega laupäeval. Panthers ja Islanders lastakse uuesti kokku aga juba tuleval ööl.

Kommentaarid