Avamängus silma vigastanud Lundqvist on teiseks kohtumiseks tõenäoliselt valmis

New York Rangers alustas playoffide avaringi seeriat Pittsburgh Penguinsi vastu 2-5 kaotusega ja võib öelda, et see lüüasaamine võinuks olla veelgi valusam. Seda juhul, kui kohtumisest silmavigastusega lahkunud Henrik Lundqvisti mängud olnuks sellega mängitud. Tõenäoliselt on aga rootslane teises kohtumises uuesti rivis.

(foto: nypost.com)
Lundqvistile sai esimeses mängus avakolmandikul saatuslikuks oma mehe, Marc Staali kepp. Aktiivsetest puurivahtidest enim playoffide kohtumisi võitnud (54) rootslane lasi vahetult pärast turgutamist ka värava. Teisele perioodile ta enam välja ei tulnud.


Algselt kartsid kõik kõige halvemat, ent hägune pilt paranes õhtu jooksul ning arstid andsid teada, et parema silmaga on kõik okei.

Lundqvist oli eile trennis tagasi. Saabudes seejuures esimesena jääle. Mänguisu on kahtlemata suur ja vaevalt, et peatreeneril Alain Vigneault'l õnnestub seda ohjeldada.

Samas on aga kindel, et teises mängus ei saa meeskonda aidata Dan Girardi. Avamäng lõppes tal -2 näitajaga ning seis on kehv. Küsimusele, kas 31-aastast kaitsemeest vaevab ala- või ülakeha vigastus, vastas Vigneault, et probleem on kogu raamiga.

Hoopis vastupidised uudised tulevad Pittsburghist. Marc-Andre Fleury jäi üsna viimasel hetkel esimest mängust eemale, kuid treeningutel pole tal probleeme olnud. Lundqvistile ühe playoffide võiduga alla jääv puurivaht tunnistas, et loodab mängida, kuigi otseselt seda ei oota.

Jevgeni Malkin pidi käevigastusega väljakult eemale jääma vähemalt kuueks nädalaks. Praeguseks on traumast möödunud viis nädalat ja võimalik, et kasutatud on jalgpallurite imeravimit hobuse platsentat, sest venelane olevat valmis naasma.

Penguins ja Rangers ristavad teist korda piigid täna kell 22.

Kommentaarid