Holtbyl jääb Brodeuri rekord murdmata

Aprilli alguses Martin Brodeuri hooaja võitude rekordist (48) ühe kaugusele jõudnud Braden Holtbyl jääb see lõpuks murdmata. Washington Capitalsil on küll veel kaks matši kavas, aga kuna tegu on järjestikustel päevadel peetavate kohtumistega, siis lastakse oma kuldne kinnas jääle vaid ühes mängus.

(foto: Jonathan Newton/The Washington Post)
Holtbyl jääb vaid võimalus üritada rekordi kordamist. Seda tänu kahele lisaajal tulnud kaotusele, millega liiga liider lõppevat nädalat alustas. Eriti valus oli teisipäevane New York Islandersile kaotatud kohtumine, kuna seal läks viimasel kolmandikul käest 3-1 edu. Läinud ööl võideldi Pittsburgh Penguinsi vastu end 0-3 pealt lisaajale, aga see lõppes Sidney Crosby väravaga.

"Oleme kaotanud kaks mängu, mis andnuks talle rekordi. Meil oli kaks võimalust, aga ei suutnud seda talle tuua," ütles peatreener Barry Trotz pärast Penguinsile kaotatud kohtumist, kinnitades ühtlasi ka seda, et Holtby lastakse nädalavahetusel jääle ainult ühes kohtumises.

65 stardiga 47 võiduni jõudnud Holtby ise rekordi pärast ei muretsegi. Teda vaevab rohkem meeskonna esitus.

"Puudus tööeetika, mänguplaani täitmine ja üldse kõik. Ma ei oskagi öelda, kuidas me lõpuks lisaajani jõudsime," ütles 26-aastane puurilukk läinudöise esituse kohta.

Capitals on oma viimasest seitsmest mängust nüüd kaotanud viis. Mänguvormi parandamine ei saa enne playoffide algust ka lihtne olema, kuna ees ootavad kohtumised läänekonverentsi kangete St. Louis Bluesi ja Anaheim Ducksiga.

"Tänane oli meie jaoks suur väljakutse, kuna mängisime liiga kuumima meeskonna vastu ja loodetavast anname endale aru, et oleme palju parem meeskond kui see esitus näitas," lisas Holtby. "Peame vaeva nägema. Selles liigas ei tule miski kergelt."

Veel pole selge, milline kohtumine Holtbyle rekordi kordamiseks jäetakse.

Kommentaarid