Veel kolm seeriat jõudsid 3-1 seisuni

Kui enne eilset oli kahe seeria seis 3-1, siis nüüd kasvas ühe õhtuga see arv lausa viie peale. Phladelphia Flyersil õnnestus ellu jääda, San Jose Sharks lammutas ülekaalu väravatega vastase maha ning Dallas Stars suutis edukalt kustutada mitu kaotusseisu.

(foto: chatsports.com)
Flyers elab veel ühe päeva edasi tänu Washington Capitalsi vastu saadud 2-1 võidule. Tabamuste eest hoolitsesid kaitsjad Andrew MacDonald ja Shayne Gostisbehere, kes jõudis väravani oma 23. sünnipäeval. Seejuures on ta läbi aegade alles teine Floridas sündinud mängumees, kes playoffides skoorinud.

Kohtumine oli kindlalt kodumeeskonna haardes ning Capitals asus tõsisemalt ohustama alles viimasel kolmandikul. Seal tuli Aleksandr Ovetškini ja sõprade poolt 13 kogu mängu 32-st pealeviskest. Flyers piidus ainult neljaga.

Üsna perioodi alguses, täpsemalt kolmandal minutil jõudis Barry Trotzi meeskond kohe ka ühe kaugusele, kui T.J. Oshie oma võimaluse ära kasutas, kuid Steve Masoni asemel alustanud Michal Neuvirth (31 tõrjet) tegutses oma endise tööandja vastu suurepäraselt ja korjas üle viie aasta oma esimese playoffide võidu.

"Me ei muretsenud selle pärast, kuidas 3-0 august välja ronida. Tulime täna siia lihtsalt ühte hokimängu võitma," ütles edu valemiks peatreener Dave Hakstol.


Flyers oli varem kaks korda 3-0 peal ära harjamist suutnud vältida. Üks neist oli kuulus 2010. aasta konverentsi poolfinaal, kus Boston Bruins lõpuks kõrvaldati.

Koos Flyersiga sama supi sees olevad Los Angeles Kings ja Minnesota Wild kaotasid mõlemad oma kohtumise 2-3 skooriga. Kings lasi Sharksil ülekaalu olukorrad lahendada neljast kolm ning jõudis ise tabamusteni alles kolmeväravalises kaotusseisus.

Võidukoll läks Patrick Marleaule, kes nüüd 16 playoffide võiduväravaga aktiivsete mängijate hulgas jagamas Jaromir Jagriga esikohta.


Sharksil on 3-1 edu käes 11. korda. Esimesed kümme on lõppenud 9 edenemise ja ühe pudenemisega.

Wild ei suutnud võiduks vormistada kahte eduseisu, mis tulid tänu Jason Pominville'ile ja Charlie Coyle'ile. Stars viigistas mõlemal korral ülekaalu väravatega ning otsustavaks sai Jason Spezza koll. Kõik viis väravat nähti ära teisel kolmandikul.

Stars tegi enne mängu mõnevõrra üllatava otsuse, kui seeria esimestes kohtumistes mänginud Keri Lehtoneni pingile jättis. Ent 28 tõrjega lõpetanud Antti Niemi alt ei vedanud.

Eelmisest kohtumisest puudunud Kris Russell naases koosseisu kahe sööduga ning Jamie Benn tegi ajalugu. Starsi kaptenist sai klubi läbi aegade esimene mängija, kes karjääri esimese kümne playoffide kohtumise jooksul vähemalt üheksas punktini jõudnud.


Õnneks on mõnda paari jäänud ka põnevust. Florida Panthers nühkis läinud ööl võõrsil New York Islandersi vastu 2-1 võidu välja ning sellega viigistati seeria 2-2 peale. Pärast Teddy Purcelli ja John Tavarese ülekaalu väravaid kerkis viimase kolmandiku keskel mängu kangelaseks Alex Petrovic.

Avavärava juures jõudis Jagr lõpuks oma tänavuse esimese playoffide punktini. See tegi temast läbi aegade viienda mängija, kes karikamängudel 200 piiri kätte saanud.


Järgmisena on Jagril vaja murda playoffide väravapõud. See on kasvanud juba 35 matši peale. Viimane koll tuli 2012. aastal Flyersi särki kandes.


Tavares on hetkel täiesti arulagedas hoos. Viimase 14 mänguga on kirjas 10+11. Playoffides on tema seitsmest punktist paremad vaid Panthersi Reilly Smith ja Tampa Bay Lightningu Nikita Kutšerov, kes mõlemad kaheksa silma peal.

Kommentaarid