Flyers astus imele sammukese lähemale, Kingsi mängud said läbi

NHL-i ajaloos on olnud vaid neli meeskonda, kes playoffides suutnud ära kustutada seeria 0-3 kaotusseisu. Ühena neist sai sellega 2010. aastal hakkama Philadelphia Flyers, kes on nüüd poolel teel seda kordamaks. Imele ei saa enam loota aga Los Angeles Kings, kelle mängud üllatuslikult juba läbi said.

(foto: wsbradio.com)
Philadelphias on täna üle linna mees Michal Neuvirth. 28-aastane tšehh tegi Washington Capitalsi vastu 44 tõrjega oma playoffide rekordi. Seejuures jäi Flyersile endale kirja rekordiliselt madal arv pealeviskeid. 60 minutiga jõuti ainult 11 ürituseni. Ometi võitis Flyers kohtumise 2-0.

Mänguskoori avas teisel kolmandikul Ryan White ning võidu kindlustas tühja võrku suunatud litriga Chris Vandevelde. Avavärav oli üks vaid kahest Flyersi pealeviskest, mis teisel perioodil Braden Holtby väravale läksid. Viimasel perioodil piirduti kolme üritusega. Capitals sai ainuüksi avakolmandikuga kirja rohkem pealeviskeid (14) kui külalismeeskond kohtumise peale kokku.

"Mulle meeldib rohkete pealevisetega silmitsi seista. See hoiab mind mängus," rääkis Neuvirth pärast lõpusireeni. "Ma naudin seda. Kutid tegid minu ees väga head tööd. Nägin litrit väga hästi. Me ei võtnud rumalaid karistusi, pidasime oma mänguplaanist kinni  ja saime tähtsa võidu."

Capitals ei olnud kaotusest väga löödud. Peatreener Barry Trotz märkis, et kui sedamoodi ka järgmises kohtumises mängitakse, siis ei tohiks võidu saamisega probleeme tekkima. Ent muret võib valmistada see, et Capitals on nüüd kaotanud üheksa oma viimasest 10-st mängust, kus olnud võimalus edasipääs kindlustada.


Seerias ootamatult tekkinud 6. mäng pandi väga heale ajale. See on kavas homme kell 19.

Kuus on võlunumber ka Kingsi jaoks. Kuid seda negatiivse külje pealt. Just nii palju väravaid lasti San Jose Sharksil endale panna mängus, mis tuli kindlasti võita. Kodus lepiti aga 3-6 kaotusega ja see viis Sharksi 4-1 tulemusega järgmisesse ringi.

Pöörases mängus võinuks aga kõik minna teistpidi. Sharks mängis teisel kolmandikul maha 3-0 eduseisu ning näis, et järjekordne kõrbemine osutub tõsiasjaks. Kuid viimasel perioodil pani omakorda Peter DeBoeri meeskond vastuseta kolm tükki. Joonas Donskoi lõpetas kahe kolliga ning Brent Burns ja Logan Couture korjasid mõlemad enda nimele kolm söödupunkti. Magus kättemaks.

"Viimase paari aasta jooksul on selle meeskonna mängijad öelnud asju, mis minu jaoks näitavad lugupidamatust. Seega oli tore neile tagasi teha ja seeria võita," tunnistas Couture. "Isegi selle seeria käigus ütles keegi, et nad on meid saanud täpselt soovitud koha peale. Huvitav, kas oleme ka nüüd soovitud kohas?"

Kings, kes mängis seerias neli mängu ilma ühe põhikaitsja Alec Martinezita, oli enne eilset võitnud seitse järjestikust ellujäämisheitlust.


Kaks kohtumist vajasid läinud ööl lisaaega. Florida Panthers vs New York Islanders vastasseis lausa kahte lisaperioodi. Islanders murdis oma 5. mängu needuse Alan Quine'i ülekaalu väravast tulnud 2-1 võiduga. Otsustav tabamus sündis täpselt neli minutit enne teise lisaaja lõppu.

Kohtumine läheb ajalukku, kui läbi aegade kolmas matš, kus lisaajal määratud karistusvise. See jäi esimese lisaaja 8. minutil Aleksander Barkovi poolt realiseerimata. Seejuures on huvitav fakt see, et kõigis kolmes mängus on Jaromir Jagr osalenud.

Islanders läks avakolmandikul Frans Nielseni väravast 1-0 ette. Viik oli majas viimase perioodi alguses, kui Barkov täpne oli. Vincent Trochecki koosseisu tagasi saanud pantrid said Thomas Greissist vaid ühe mööda vaatamata 48 pealeviskele. Islanders saatis Roberto Luongo väravale 42 üritust.

Panthers on nüüd playoffides kaotanud seitse lisaaega järjest. Negatiivne seeria algas 1996. aasta finaali otsustanud mänguga.


Quine on Islandersi ajaloos kolmas mängija, kes playoffides lisaajal oma esimese väravani jõudnud. Seejuures tänavu aga juba teine. Thomas Hickey sai samaga hakkama seeria 2. mängus.

Lisaajavõitu sai tähistada ka Minnesota Wild. John Torchetti meeskond oli sõna otseses mõttes minutite kaugusel välja kukkumisest, aga tänu Mikko Koivule elatakse veel edasi. Soomlane viigistas Dallas Starsi vastu mängu kolm minutit enne normaalaja lõppu ning pani lisaperioodi 5. minutil võrku 5-4 võiduvärava.

Wild sai viimasel kolmandikul kaks tabamust vaid viie pealeviskega. Stars jõudis 15 üritusega kolme väravani, aga perioodile saabuti 1-2 kaotusseisuga.


Minnesotas peetav seeria 6. kohtumine on kavas homme kell 22.

Kommentaarid