Philadelphias võidutsenud Leafs asus idas kaarte segama

Põhiturniiri otsustavale nädalavahetusele vastu minnes on võidujooksus idakonverentsi viimasele playoffide kohale kõik endiselt nagu pudru ja kapsad. Sellise seisu eest hoolitses Toronto Maple Leafs, kes suutis võõrsil Philadelphia Flyersit üllatada. Samal ajal alistas Boston Bruins suurelt Detroit Red Wingsi, hüpates oma konkurendiga sama arvu punktide peale.

(foto: cbc.ca)
Leafs mängis Philadelphias välja 4-3 lisaajavõidu. Mängu juhiti enamuse ajast kahe väravaga, kuid Flyers suutis viimasel kolmandikul endale punkti päästa. Skoorisid hooaja eel meeskonnast minema löödud Andrew MacDonald ja Wayne Simmonds, kes täitis 30. väravani jõudmisega pikaajalise eesmärgi. 3-3 viigivärav tuli viimasel minutil.

Külalised tegid väga tugeva alguse ning William Nylanderi ja Colin Greeningu väravatest pääseti avakolmandikul 2-0 ette. Brayden Schenni väravast sai kodumeeskond kohe teise alguses külaliste edu minimaalseks, aga sellele vastas peagi Michael Grabner.


Arvestades nadi esitust, siis võib Dave Hakstoli meeskond lõpuks ühe punktiga isegi rahule jääda. Isegi kui praeguseks on playoffide kohtadelt langetud. Kukutajaks on just Bruins, kellel polnud Red Wingsi alistamisega absoluutselt probleeme. 1+2'ga lõpetanud Torey Krugi juhtimisel jõuti 5-2 võiduni.

Bruins skooris esimese nelja pealeviskega kaks väravat, kui David Pastrnak ja Brad Marchand täpsed olid. Red Wings sai korraks punni ette alles 0-3 peal, mis tuli Krugi ülekaalu väravast. Mäng otsustati lõplikult ära viimase perioodi alguses, kui esimesel minutil Lee Stempniak ja Loui Eriksson 25-sekundilise vahega skoorisid. Red Wingsile jäi viimasel kolmandikul ainult kaks pealeviset ning kokku jõuti vaid 15 ürituseni.

Erikssoni värav tähendab seda, et Bruins on Dallas Starsi kõrval ainus meeskond, kellel kolm 30 väravaga meest. Viimati oli Bostonis selline seis hooajal 2002/03, kui möllasid Joe Thornton, Glen Murray ja Mike Knuble.


Vaatamata võrdsetele punktidele on Red Wings tabelis Bruinsist eespool, kuna kirjas on rohkem normaal- ja lisaajaga tulnud võite. 25. järjestikust playoffide kohta jahtiv meeskond peab oma viimase kohtumise võõrsil New York Rangersi vastu. Bruins võõrustab samal ajal Ottawa Senatorsi. Flyersil on tulemas veel kaks mängu - kodus Pittsburgh Penguinsi vastu ja võõrsil New York Islandersiga.

Teised kohtumised

New Jersey Devils 2 - 4 Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Jonathan Drouin on NHL-is tagasi ja otseloomulikult naases ta väravaga, mis osutus lõpuks ka võidu kindlustanud tabamuseks. Hooaja 21. võõrsilvõiduga, mis vaid üks vähem kui klubi rekord, kindlustas Lightning playoffide avaringiks kodueelise.

New York Rangers 1 - 4 New York Islanders (tipphetked)

Oleme ära näinud ajaloo esimese hooaja, kus Islanders on New Yorki lahingus Rangersi ära harjanud. Jack Capuano meeskond võitis tänavu kõik neli omavahelist matši. Viimase tänu Thomas Greissi supermängule. Sakslane lõpetas 37 tõrjega, samas kui Henrik Lundqvist järjekordselt väravast ära sikutati. Rootslane on nüüd tänavu välja vahetatud rohkem kordi (8), kui eelneva nelja hooaja jooksul kokku (7).

Washington Capitals 3 - 4 (LA) Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Penguins, kes oli hooaja keskel raskustes isegi wild-cardi kohale jõudmisega, kindlustas endale playoffide avaringiks kodueelise. 3-0 edu läks pahasti käest, kuid Sidney Crosby värav tõi siiski võidu. Vaid Mario Lemieux'l (11) on Penguinsi ajaloos Crosbyst (9) rohkem põhiturniiril tulnud lisaajaväravaid. Lisaks oli klubi ajaloos enne Matt Cullenit olnud ka vaid üks mees, kes ühe kohtumise käigus skoorinud kahe kolmandiku alguses. Cullen kordas siin Ryan Malone'i saavutust, avades mängu 44. sekundil skoori ja jõudes sihile ka teise kolmandiku 28. sekundil.

Carolina Hurricanes 2 - 4 Montreal Canadiens (tipphetked)

Tänavu viienda puurivahi postide vahele lasknud Canadiens suutis võita pärast kahte kaotusseisu. Debütant Charlie Lindgren, kes pärast ülikooli karjääri lõppu alles 30. märtsil Canadiensiga lepingu tegi, teenis võidu 26 tõrjega.

Ottawa Senators 3 - 1 Florida Panthers (tipphetked)

Buddy Robinson skooris oma karjääri esimese ja Jaromir Jagr enda 749. värava mängus, kus Erik Karlsson jätkas ajaloo tegemist. Mitte ükski teine rootslasest kaitsemees pole varem 81 punktini küündinud. See tuli ära hooaja 65. sööduga.

Nashville Predators 3 - 2 (LA) Arizona Coyotes (tipphetked)

Predators suutis hooaja viimases kodumängus fänne rõõmustada pärast 0-2 kaotuseisu jäämist. Filip Forsberg viigistas 19 sekundit enne normaalajaga lõppu ja lisaajal tõi võidu Roman Josi. Rootslase 33-st väravast pole Predatorsi särgis mitte keegi ühe hooaja jooksul rohkem kirja saanud. 21-aastane ründaja jõudis ühele pulgale Jason Arnottiga.

Chicago Blackhawks 1 - 2 (LA) St. Louis Blues (tipphetked)

Pärast Jonathan Toewsi väravat sai Vladimir Tarasenkost Bluesi ajaloos teine mängija, kes skoorinud normaalaja viimase kahe minuti sees viigivärava ning lisanud sellele veel otsa lisaajavärava. Viimasega tuli ka uus ühe hooaja karjääri rekord, milleks 38 kolli.

Dallas Stars 4 - 2 Colorado Avalanche (tipphetked)

20-aastane debütant Jason Dickinson jõudis oma esimese väravani ning Stars suutis heitluses divisjoni tiitli peale Bluesiga sammu pidada. Lindy Ruffi meeskonnal on viimane mäng kodus Predatorsi vastu. Blues lõpetab samas hooaja kodus Capitalsi vastu.

Calgary Flames 7 - 3 Vancouver Canucks (tipphetked)

Flames lammutas Mikael Backlundi juhtimisel. Rootslane ületas karjääri esimese kübaratrikiga, mis koosnes nii ülekaalu, vähemuse kui ka tasakaalu väravatest, 20 tabamuse piiri. Ryan Miller lasi karjääri jooksul neljandat korda seitse väravat. Viimati juhtus see 2011. aastal. Külaliste ainsaks lohutuseks jäi Nikita Trjamkini karjääri esimene koll.

Los Angeles Kings 2 - 1 Anaheim Ducks (tipphetked)

Kaotusseisust tulnud hooaja 40. võit andis Jonathan Quickile karjääri rekordi, mis on ühtlasi ka klubi ajaloo parim näitaja. Vaikse ookeani divisjoni kahe punktiga juhtima pääsenud kuningad saavad nüüd kindlustada endale tiitli Winnipeg Jetsi vastu peetava kodumänguga. Ducksil on kavas veel kaks mängu, mõlemad võõrsil. Ära tuleb käia Denveris ja Washingtonis.

San Jose Sharks 4 - 5 Winnipeg Jets (tipphetked)

Jets jõudis pärast 1-3 taha jäämist kolmanda järjestikuse võiduni. Mark Scheifele oli kaks korda täpne, Dustin Byfuglien lõpetas 1+3'ga ning Blake Wheeler pikendas karjääri parimat tähistava punktiseeria kümne mängu peale. Marian Hossale kuuluvast klubi rekordist on puudu veel üks mäng.

Kommentaarid