Capitals kallutas Oshie kübaraga suure vastasseisu esimese mängu enda kasuks

Paljuhaibitud vastasseis Washington Capitals vs Pittsburgh Penguins algas kohe parajalt dramaatilise kohtumisega, mis vajas võitja selgitamiseks lisaaega. Capitals võitis esimese lahingu 4-3 tänu T.J. Oshie'ile, kes lisaperioodil oma kübaratriki vormistas.

(foto: oncuesports.com)
Avakolmandiku 15 pealeviskele tuli Capitalsil kogu ülejäänud kohutmisega juurde vaid 20, aga Oshie andis meeskonnale vajaliku särtsu. Tema esimene tabamus viigistas teisel kolmandikul mängu, kui Ben Lovejoy ja Jevgeni Malkini väravad kodumeeskonna 1-0 edu kaotusseisuks pöörasid. Capitals sai ette avakolmandiku keskel, mil Andre Burakovsky sel hooajal juba oma kolmanda värava pingiinide vastu tegi.

Oshie teine viis Penguinsi viimase kolmandiku alguses ette, kuid sellele oli Nick Boninol vastus olemas. Mike Sullivani meeskond sai viimase kahe perioodiga kirja koguni 30 pealeviset, kuid võitu ei õnnestunud normaalajal välja pigistada ning samuti ebaõnnestuti lisaajal.

Esimese lisaperioodi keskel suutis Oshie kaitsjad maha raputada ning värava tagant läbi tormata. Näis, et Matt Murray jõudis posti ära katta, kuid ometi läksid Capitalsi mehed mütsisadu saatel võitu tähistama.

Algsetes kordukaadrites tundus Oshie & Co rõõmustamine liiga varajane, sest mingit moodi kaevas Murray kaitsja abiga litri enda alt välja. Lõpuks aga nähti ühe nurga alt, et litter tõepoolest oli sentimeetri(te) jagu üle väravajoone käinud.

"Kohtunik määras algselt värava. Ma ei kujuta ette, kuidas ta seda oma nurga juurest näha sai. Arvasin, et sain selle kätte. Teadsin, et tegu oli piiripealse olukorraga, kuid arvasin, et litter ei läinud täielikult üle joone. Mõtlesin, et olukord oli piisavalt piiripealne selleks, et kordus hinnataks ebaveenvaks," rääkis 31 tõrjet kirja saanud Murray saatusliku värava kohta.

Oshie, kellest sai klubi ajaloos kolmas playoffides lisaajal kübara viimistlenud mängija, oli seitsmendas teavas: "Lisaajal skoorimine ja kübaratriki saamine on see, millest unistad, kui poisikesena tagahoovis omapäi mängid. See oli vinge. Vägev viis võitmiseks!"

Kohe avaminutil Penguinsi posti läinud üritusega alanud kohtumine on 42 tõrjega lõpetanud Braden Holtby jaoks karjääri 21. playoffide võit. Sellega haaras ta ainuisikuliselt endale Capitalsi puurivahtide rekordi, jättes Olaf Kölzigi seljataha.

Kahe megastaari võrdluses võib öelda, et võitjaks jäi samuti Capitalsi esindus. Aleksandr Ovetškin luhtas ühe suurepärase väravavahiga üks ühele minemise võimaluse, ent sai siiski kirja ühe söödupunkti. Sidney Crosby'l jäid punktid teenimata ning ta lõpetas matši -3'ga.


Capitals on nüüd Penguinsi vastu üheksa playoffide seeria jooksul avamängu võitnud kaheksa korda. Seni on aga lõpuks seeria võidetud vaid korra.

Kommentaarid