Kohtunikku solvanud Andrew Shaw kahetseb juhtunut

Andrew Shaw oli 1+2'ga läinudöises Chicago Blackhawksi 3-4 kaotusmängus St. Louis Bluesile oma meeskonna parim, kuid samal ajal sai 24-aastane ründaja hakkama ka korraliku sigadusega. Ta solvas korduvalt kohtunikku homofoobsete märkustega. Selle eest on ta nüüd vabandanud, aga tõenäoliselt pole tal mängukeelust pääsu.

(foto: dailyreadlist.com)
Shaw kaotas enesekontrolli paar minutit enne mängu lõppu, kui temale määratud karistus lõpetas Blackhawksi viigijahi. Homofoobsete märkuste kõrval läksid kohtuniku suunas teele ka keskmised sõrmed.


Pärast mängu tunnistas Shaw, et ei mäletagi enam neid sõnu, mis välja sai öelnud.

Nüüdseks on ta aga oma viga tunnistanud ja juhtunu eest vabandanud.

Shaw teatas: "Palun siiralt vabandust tundetute märkuste eest, mis ma eile karistuspingil istudes tegin. Koju jõudes vaatasin olukorra videot ja oli selge, et käitusin valesti. Vabandan paljude inimeste, nende hulgas gei ja lesbi kogukonna, Chicago Blackhawksi organisatsiooni, Blackhawksi fännide ja kõigi teiste ees, keda võisin solvata. Tean, et mu sõnad tegid haiget ja kavatsen oma veast õppida."

Klubi tunnistas omapoolses teadaandes, et on mängumehe käitumises äärmiselt pettunud.

Blackhawks alustas alles hiljuti koostööd organisatsiooniga You Can Play, mis võitleb selle eest, et homofoobia spordimaailmast kaoks.

Liiga on asunud intsidenti uurima. Oleks väga üllatav, kui Shaw juhtunu eest mängukeeldu ei saaks. 2010. aastal määrati James Wisniewskile 2-mänguline keeld, kui ta kohtuniku suunas sobimatult žestikuleeris. 1997. aastal sai Chris Simon rassistlike märkuste eest 3-mängulise keelu.

Kommentaarid