Viimane seeria algas Predatorsi võiduga

Kaheksast avaringi paarist viimaseks jäänud Anaheim Ducks vs Nashville Predators vastasseis algas üllatava tulemusega. Peter Laviolette'i meeskond haaras võõrsil 3-2 võidu. Samal ajal jõudsid kaks seeriat viigisadamasse ning Tampa Bay Lightning asus enda oma 2-0 juhtima.

(foto: atlanticbb.net)
Predatorsil õnnestus end võidule mängida 1-2 kaotusseisust. Seejuures alustati kohtumist oma läbi aegade kiiruselt teise playoffide väravaga, kui James Neal 35. sekundil 1-0 tegi. Lihtsalt nagu muuseas leidis litter Ducksi värava ees tee tema kepi laba peale.

"Playoffides peab igaks võimaluseks valmis olema. Arvan, et peabki sedamoodi mõtlema, et sul tuleb ükskõik millise vahetuse ajal selline võimalus," rääkis karjääri 16. playoffide värava teinud snaiper olukorra kohta.

Kaotusseisus hakkasid Ducksil tuletõrjetööd tegema Ryanid. Getzlaf pani avakolmandiku lõpuminutitel 5 vs 3 ülekaalust tabloole viigi ning Kesler viis meeskonna teise perioodi esimesel minutil ette. Mitte kellelgi pole alates hooajast 2005/06 playoffides Getzlafist rohkem kodus kogutud punkte.


Ducksi kapten tegi selles mängus ka klubi ajalugu. Ta jõudis meeskonna särgis karjääri 98. playoffide mänguni, ületades sellega 97 kirja saanud Francois Beauchemini saavutuse.

Paraku ei õnnestunud aga kena saavutust võiduga tähistada. Colin Wilsoni värav tõi teise kolmandiku keskpaigaks uuesti viigi ning viimasel perioodil pani võidutabamuse John Gibsoni selja taha Filip Forsberg.

Getzlaf tõi kaotuse põhjusena välja mentaalsed eksimused. Peatreener Bruce Boudreau kirus pärast kohtumist seda, et vastasele jäädi füüsilises mängus alla.


Forsberg on karjääri jooksul playoffides seitsme kohtumisega kogunud täpselt punkti mängu kohta. Väravaid on kirjas viis.

St. Louis Bluesi ja Chicago Blackhawksi vastasseisus pakkus pärast avamängu palju kõneainet Ken Hitchcocki meeskonna füüsiline mäng ning teine kohtumine kokku välja samasugune. Blues oli jõuvõtetega üle 41-25. Kuid mängu tulemus oli seekord vastupidine. Blackhawks viigistas 3-2 võiduga seeria 1-1 peale

Joel Quenneville'i hoolealused mängisid endale võidu välja 0-1 kaotusseisust. Duncan Keith oli pärast mängukeelu lõppemist väljakul tagasi ning just mullune playoffide MVP oli see, kes tagasituleku alustas. Teise kolmandiku lõpusekunditel kustutas tema Vladimir Tarasenko väravast tulnud kodumeeskonna eduseisu.

Tasavägises heitluses pääses Blackhawks ette veidi rohkem, kui neli minutit enne lõppu, mil Andrew Shaw ülekaalust täpne oli. Lõpuminutitel venitati Artemi Panarini tühja võrku läinud väravaga vahe kahe peale, enne kui Kevin Shattenkirk veel ühe Corey Crawfordi selja taha sai. 31-aastane väravavaht teenis playoffides oma karjääri 46. võidu, mis andis talle Tony Esposito ees klubi rekordi.

Mängu murdepunktiks oli mõni minut enne Shaw tabamust Bluesilt ära võetud värav, mille ülevaatamisele palju aega kulus.


"Pingi peal ütles keegi kohe, et tegu oli tsooniveaga. Saime sellele päris hilja jaole, ma karjusin nagu hullumeelne," kirjeldas Quenneville juhtunut.


Seeria jätkub Chicagos pühapäeval, eurooplaste jaoks väga magusal ajal, kell 22.

Florida Panthers viigistas New York Islandersi vastu seeria 3-1 võiduga. 41 tõrjet teinud Roberto Luongo võitis oma esimese playoffide kohtumise pärast 2011. aasta finaalseeria 5. mängu.

Reilly Smith skooris seerias juba oma kolmanda ning täpsed olid ka Nick Bjugstad ja Dmitri Kulikov. Islandersi ainus tuli John Tavareselt, kes nüüd väravani jõudnud kuues järjestikuses mängus. Tema ja Kyle Okposo sulest olid pärit koguni 17 meeskonna 42-st väravale läinud pealeviskest.


Panthers tegi koos Lightninguga ajalugu. Varem polnud Florida osariigi satsid samal päeval playoffides võidutsenud.

Lightning kasvatas enda seerias Detroit Red Wingsiga edu kahe peale 5-2 võiduga. Jeff Blashilli meeskond suutis kaks vastase eduseisu kustutada, ent rohkemaks rammu ei jagunud. Väga palju kurja tegi ka avamängus säranud kolmik Alex Killorn - Tyler Johnson - Nikita Kutšerov. Johnson korjas seekord koguni neli punkti (2+2), korrates sellega Vincent Lecavalier klubi playoffide rekordit.


Sarnaselt avamängule kujunes ka see kohtumine karistusterohkeks ning lõpus olid asjad juba päris verised.


Lisaks jäi mängu käigus Pavel Datsjuk mõnest hambast ilma. Vana semu Henrik Zetterberg aitas need jäält üles korjata.


Blashill loodab edasipidi näha vähem verd ja rohkem hokit: "Minu nr.1 prioriteet on mängida head hokit. Peame mängima suure intensiivsusega. Samas peame oma emotsioone kontrolli all hoidma ja keskenduma nendele asjadele, mida on vaja hokimängude võitmiseks."


Johnson on nüüd karjääri jooksul Red Wingsi vastu üheksas playoffide kohtumises paugutanud kaheksa kolli ja kogunud kokku 13 punkti.

Kommentaarid