Floridas vaadatakse põnevusega tulevikku

Florida Panthersi imeline, erinevaid rekordeid täis hooaeg, sai läinud pühapäeval läbi, kui New York Islandersi vastu playoffide avaringi seeria mängudega 2-4 kaotati. Kuid seda võib pidada vaid ajutiseks tagasilöögiks. Meeskonna tulevik peaks olema väga helge.

(foto: foxsports.com)
Pärast 2012. aastat esimest korda playoffides mänginud meeskond kaotas Islandersile seeria, kus pooled mängud lõppesid lisaajaga. Panthersi kahjuks ei õnnestunud ühtegi neist enda poolele kallutada. Ent tegu on siiski väärt õppetunniga.

"Noorte jaoks oli see suurepäraseks kogemuseks. Paljud mängisid playoffides esimest korda. Oleme väga noor meeskond ja oleme järgmisel aastal paremad," muljetas peatreener Gerard Gallant pärast konkurentsist langemist.

Pool Panthersi koosseisust on 25-aastased või nooremad. Kui noppida seltskonnast välja üksikud vanurid nagu Jaromir Jagr või Roberto Luongo, siis jääb keskmine vanus päris väikeseks. See annab julguse loota tulevikust palju.

Gallant lisas: "Mitte keegi ei arvanud, et lõpetame Atlandi divisjonis esikohal ja kogume 103 punkti. Kõik meie meeskonnaga kursis olevad inimesed teavad satsi iseloomu ja seda kui head noored mängijad on ning kui heaks me järgmiste aastate jooksul saame. Tean, et tulevikus oleme suurepärane meeskond."

Panthers on järgmisel hooajal tõenäoliselt veel noorem, kuna teiste seas lõppevad lepingud 39-aastase Willie Mitchelli ja 36-aastase Brian Campbelliga. Esimene viskab tõenäoliselt kepi nurka. Teine on avaldanud soovi meeskonnas jätkata, kuid klubipoolne huvi on küsimärgi all.

Suurim küsimus on kahtlemata see, mis saab Jagrist. Usutavasti ei pea hokisõbrad aga seoses sellega siiski pikalt pead vaevama. #68 teatas vahetult pärast viimast Islandersi vastu peetud matši, et soovib kindlasti NHL-i karjääri jätkata. Samuti on vihjanud klubi peamänedžer Dale Tallon, et 44-aastasena meeskonna punktitabeli tippu kerkinud ründaja lepingupikendus on vaid aja küsimus.

Panthers on Talloni juhtimisel tuhast tõusnud selleks, et teha ära see, millest 1996. aastal napilt puudu jäi.

Kommentaarid