Howardi nullimäng aitas Red Wingsi playoffide lävele

Kättemaks on magus. 15. märtsil võõrsil Philadelphia Flyersile tähtsa kohtumise kaotanud Detroit Red Wings kodupubliku ees samal asjal juhtuda ei lasknud. Jimmy Howardi nullimäng aitas Jeff Blashilli meeskonna 3-0 võiduga playoffide lävele.

(foto: asnsport.lv)
Enamuse tänavusest hooajast oma mänguvormiga kõvasti hädas olnud Howard võttis aasta teise nullimängu 30 tõrjega. Red Wingsi eest skoorisid Darren Helm, Andreas Athanasiou ja Kyle Quincey, kelle tühja väravasse läinud tabamuse juures sai Howard kirja ka söödupunkti.

"Tema mäng on hetkel heas seisus," ütles Blashill oma praeguse esikinda kohta. "Ta on jõudnud punkti, kus ta kontrollib oma mängu. Ta on teinud väga head tööd."

32-aastane puurivaht on nüüd võitnud neli starti järjest ja tema toel on meeskond haaranud uuesti enda valdusesse Atlandi divisjoni kolmanda koha, mis üksaeg juba käest läks. Edu Boston Bruinsi ees on kaks punkti. Juba täna ootab ees omavaheline kohtumine ja Red Wings saab ükskõik millise võidu puhul 25. järjestikuse playoffide koha kätte.

"Kui me mängime nii nagu täna, siis on meil kindlasti võimalus," ütles kapten Henrik Zetterberg.

Suur küsimus enne elutähtsat matši on aga nüüd see, et kas lasta Howardil teha teine mäng otsa või tuua postide vahele värske Petr Mrazek? Tšehh käis viimati jääl 29. märtsil Montreal Canadiensi vastu ja esitus lõppes 11:25'ga ning seitsme pealeviskega kahe laskmisega. Howard on pärast seda teinud kolm starti järjest. Nende hulgas ka järjestikustel päevadel peetud matšid 1. ja 2. aprillil.

Flyers tuleb samuti teist päeva järjest väljakule. Kodus võetakse vastu Toronto Maple Leafs. Dave Hakstoli meeskond on Bruinsiga sama arvu punktide peal, kuid enne hooaja lõppu on kavas üks mäng rohkem. Veel eelmise nädala alguses omavahel suurt heitlust alustanud meeskonnad on päris heas seisus jätmaks Bruinsi playoffidest eemale.


Enne mängu algust austati Pavel Datsjuki karjääri 600. söödupunkti puhul. Selle ajal paluti väidetavalt lahkumist kaaluvalt Pašalt veel ühte aastat.

Teised kohtumised

Toronto Maple Leafs 1 - 5 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Leafs ei suutnud vaatamata eduseisule väärikalt kodumängudele punkti panna. Brandon Dubinsky skooris kaks korda ning Matt Calvert lõpetas 1+2'ga. Leafs langes ka uuesti täitsa viimaseks-hapupiimaseks. Kaks mängu on jäänud seisu parandamiseks. Kui sellest muidugi üldse huvitatud ollakse.

Edmonton Oilers 6 - 2 Vancouver Canucks (tipphetked)

Rexall Place sai meeldejääva ärasaatmise. Peamise lammutustöö tegi Connor McDavidi kolmik. Patrick Maroon jõudis kahe väravani ja nii McDavid kui ka Taylor Hall lõpetasid 1+2'ga. Need kolm punkti kindlustasid ka selle, et McDavidist saab Oilersi ajaloos esimene kollanokk, kes hooaja käigus keskmiselt vähemalt punkti mängu kohta kogunud. Kui nüüd vaid meeskonnana ka kuhugi jõutaks. Järgmisest hooajast hakatakse mängima veidi üle 18 500 pealtvaatajat mahutavas Rogers Place'is.

Kommentaarid